• Haberler
  • Aktüel
  • Türkiye o alanda dünya dördüncüsü: 60 milyar dolar kapıda

Türkiye o alanda dünya dördüncüsü: 60 milyar dolar kapıda

Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 4'üncü turizm destinasyonu olduğunu belirten Bakan Şimşek, 'Bu yıl 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedefliyoruz. Yılın ilk 3,5 aylık dönemindeki rezervasyonlara ve seyahatlere baktığımızda, hedeflerimize uyumlu bir ilerleme olduğunu görüyoruz' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Riyad'da düzenlenen İslam Kalkınma Bankası'nın 50. yıl dönümü toplantılarındaki "Guvernörler Diyaloğu-Türkiye" oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 4'üncü turizm destinasyonu olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Bu yıl 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedefliyoruz. Yılın ilk 3,5 aylık dönemindeki rezervasyonlara ve seyahatlere baktığımızda, hedeflerimize uyumlu bir ilerleme olduğunu görüyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede güvenilir bir mali çerçeve oluşturduğunu ve kamu maliyesinin depremin etkilerine rağmen iyiye gittiğini ifade etti. Türkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranının gelişmekte olan piyasaların ortalamasının yarısından az olduğunu belirten Şimşek, mali disiplinin Orta Vadeli Program'ın temel bileşenlerinden olduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin kapsamlı bir yapısal reform gündeminin olduğunu kaydederek, para ve mali politikaların istenen sonuçlara ulaşmasının sürdürülebilir kılınması için yapısal uyumun gerekliliğine dikkat çekti. Türkiye'nin programının sağlam ve güvenilir olduğunu belirten Şimşek, programın yatırımcılar tarafından güçlü bir ilgiyle karşılandığını ve ülkeye olan güvenin arttığını ifade etti.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin küresel ticaretteki parçalanmadan yararlandığını vurgulayarak, yakın ve dost ülkelerden tedariğin arttığını belirtti. Türkiye'nin ticaretteki parçalanma ve ticari parçalanmadan dost ülkelerden tedariğin yeni normal haline geldiğini ifade eden Şimşek, Türkiye'nin bu eğilimlerden en fazla faydalanan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Yeşil ekonomi ve enerji dönüşümüne de değinen Bakan Şimşek, Türkiye'nin yenilenebilir enerjiye yatırımın bir gereklilik olduğunu vurguladı. Türkiye'nin petrol ve doğal gaz ithalatına olan bağımlılığını azaltmak için yeşil dönüşümün önemine işaret etti.

Son olarak, Bakan Şimşek, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 4'üncü turizm destinasyonu olduğunu hatırlatarak, bu yıl için 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedeflediklerini söyledi. Şimşek, hedeflere uyumlu bir ilerleme kaydedildiğini, bu durumun Ukrayna ve Gazze'deki gelişmelere rağmen gerçekleştiğini belirtti. Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, küresel koşulların Türkiye ve diğer gelişmekte olan ekonomiler için itici bir rüzgar olacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme