• Haberler
  • Aktüel
  • Belediye Başkanından örnek tasarruf tedbiri uygulaması

Belediye Başkanından örnek tasarruf tedbiri uygulaması

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, yerel seçimlerde ipi önde göğüsleyerek göreve başladığı ilk günden itibaren makam aracı, özel şoför ve koruma kullanmamaya özen gösterdiğini belirtti. Bu doğrultuda, makam aracını satışa çıkarmak için gerekli işlemleri başlattığını duyurdu.

Dalgıç, yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar işe de hep kendi aracımla gidip geldim. Belediye başkanı olduktan sonra yine kendi aracımı kullanmaya devam ediyorum, yakıtımı da kendim alıyorum. Belediyenin bu kadar zor durumda olduğu bir dönemde makam aracını kullanmak içime sinmiyor" ifadelerini kullandı.

Satışa çıkarılan araçlar arasında, 2023 model VIP olarak düzenlenmiş Ford marka bir araç ve belediye başkanının daha önce kullandığı binek otomobil bulunuyor. Dalgıç, her iki aracın da şu anda garajda durduğunu ve belediye personelinin satış işlemleriyle ilgilendiğini belirtti.

Deniz Dalgıç, belediyenin mali sıkıntılarına dikkat çekerek, belediyenin kaynaklarını daha verimli kullanmak adına bu kararı aldığını vurguladı.

Bakmadan Geçme