• Haberler
  • Aktüel
  • TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan KOBİ'lere finansman desteği çağrısı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan KOBİ'lere finansman desteği çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sahadan kendilerine yansıyan en büyük sıkıntılardan birinin finansmana erişim olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, KOBİ'ler için pozitif ayrımcılık yapılmasını ve kredi sınırlamalarının dışında tutularak piyasada bir rahatlama sağlanmasını önerdi. Ayrıca, ticaret ve sanayi odalarına üye küçük işletmeler için yeni bir kredi destek sistemi kurulabileceğini ve ticari kredi kartlarındaki taksit kısıtlamalarının kaldırılabileceğini dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, ayrıca Türkiye'nin katı istihdam piyasası mevzuatına değinerek, bu durumun firmaların daha fazla kişiye iş vermesini engellediğini ifade etti. AB ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) kriterlerini baz alan bir işgücü reformu ile bu olumsuz durumun düzeltilebileceğini belirtti.

Sanayi büyümesi ve deprem riskine karşı korunma konusuna da değinen Hisarcıklıoğlu, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) başta olmak üzere sanayide büyüme alanı için yer bulunamadığını, bu durumun arsa fiyatlarını yükselttiğini söyledi.

Bakmadan Geçme