• Haberler
  • İşçi
  • Sahte rapor alıp tatile gittiği için 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

Sahte rapor alıp tatile gittiği için 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. (37), dört gün iş göremez raporu alarak tatile gitti. Ancak raporunun sahte olduğunu öğrenen merkezin sahibi Mehmet Evrim'in şikayeti üzerine açılan davada, Sait U. 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından beraat etti. Ancak 'Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Raporu düzenleyen Dr. Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T. ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan beraat etti. Ancak onlar da 'Görevi kötüye kullanma’ suçundan 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Üç sanığın cezalarının hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Olay, 2022 Temmuz'da yaşandı. Sait U., hastaneye gitmeden önce Mehmet Evrim'i arayarak hasta olduğunu ve işe gelemeyeceğini belirtti ve dört gün iş göremezlik raporu gönderdi. Ancak Mehmet Evrim, Sait U.'nun raporu alması ve iş yerine gelmeyi reddetmesi üzerine şüphelendi ve durumu araştırdı. Çalışanının raporunun düzenlendiği Çumra Devlet Hastanesi'ne hiç gitmediğini ve o tarihte Mersin'de plajda olduğunu belirledi. Durumu araştıran Mehmet Evrim, önce Çumra Kaymakamlığı'na ve sonra Çumra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ancak bu kurumlar soruşturmaya izin vermedi. Daha sonra Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu ve bu itiraz kabul edildi. Ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Sait U. ise işten çıkarıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Hastanedeki güvenlik kamerası kayıtları ve baz istasyonu sinyallerine dayanarak Sait U.'nun olay günü hastanede olmadığı ve Mersin'de olduğu belirlendi. Dava açıldı ve mahkeme sonucunda Dr. Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T. 'Görevi kötüye kullanma’ suçundan 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Sait U. ise 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından beraat etti, ancak 'Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan 5 ay hapis cezası aldı. Her üç sanığın cezalarının hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Bakmadan Geçme