• Haberler
  • Aktüel
  • Harvard yönetimi Filistin'e destek veren öğrencilerle anlaştı mı?

Harvard yönetimi Filistin'e destek veren öğrencilerle anlaştı mı?

Harvard Üniversitesi'nde Filistin'e destek veren öğrenci grupları, İsrail'e yapılan saldırılara tepki göstermek ve İsrail ile olan ilişkilerin sonlandırılması taleplerini dile getirmişti. Bu kapsamda kampüste kurulan Gazze dayanışma kampını boşaltma kararı alan öğrenciler, sosyal medya platformu X üzerinden yaptıkları açıklamada, Harvard yönetimiyle anlaşmaya vardıklarını duyurdular.

Yapılan açıklamada, Harvard yönetiminin okuldan uzaklaştırılan öğrencilerin geri dönüşlerini onayladığı ve İsrail'deki yatırımlarını geri çekme konusunda görüşmelere başlama kararı aldığı belirtildi. Ayrıca, Filistin Araştırmaları Merkezi'nin kurulması için de görüşmelerin yapılacağı ifade edildi.

Son üç hafta boyunca devam eden ve en az 20 öğrencinin okuldan uzaklaştırılmasına, 60'tan fazla öğrencinin de disipline sevk edilmesine neden olan Gazze dayanışma kampı, bu anlaşma ile sona erdi. ABD genelinde birçok üniversite yönetimi de, mezuniyet törenleri yaklaşırken, kampüslerindeki benzer Filistin destekçisi protestoları sonlandırmak için çabalarını artırıyor.

Bakmadan Geçme