• Haberler
  • Aktüel
  • Antalya'daki teleferik faciasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı

Antalya'daki teleferik faciasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı

Teleferik kazasıyla ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anet A.Ş.'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte 17 kişi de yaralandı.

Kazayla ilgili olarak yapılan soruşturma sonucunda, dönemin ANET Genel Müdürü ve 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan ve bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla tutuklandı. Diğer dokuz şüpheli ise serbest bırakıldı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocagöz'ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

Özel sosyal medyadan şu paylaşımda bulundu:

"Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz.

Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. 

Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir.

Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz."

 

Bakmadan Geçme