• Haberler
  • Memur
  • Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyeceğiz

Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyeceğiz

Yerel seçimler sonrası siyasette hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik hakkında soruşturma başlatılan üç polis müdürünün görevden alınmasıyla başlayan tartışmalar sonrasında ilk defa AK Parti Grup Toplantısında konuştu.

Erdoğan, "Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz" dedi.

Dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz

Konuşmasına, partisindeki yenilenme sürecine ilişkin mesajlar vererek başlayan Erdoğan, "Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı dinlenmeye alacağız

Her kongre sürecini arkadaşlarımız arasında bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz.

Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor

Gerek hayat pahalılığı ve fırsatçılık, gerekse öğretmenlerimize yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz.

AK Parti'nin MHP ile işbirliği içinde bu konuları çok iyi takip etmesini bekliyorum. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor.

Sivil anayasa iradesinin günlük siyasetinin geçici tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz.

Aceleye getirmeden, çok da uzatmadan somut adımlar atılmasına fayda görüyoruz. Biz yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız.

31 Mart'ta mesajı aldık, gereğini yapmaya başladık

Önümüzdeki 4 yılın her gününü ilk günlü heyecanla dolu dolu geçireceğiz.

31 Mart seçimleri bir güven oylaması değildir. Seçmenin ülkenin idaresine ilişkin tercihlerine bir kırılma, değişiklik olmamıştır.

Önce 14 Mayıs'ta, iki hafta sonra 28 Mayıs'ta seçmen hükümeti Cumhur İttifakı'na emanet etmiş, yerel seçimde tercihini sandığa farklı şekilde yansıtmıştır.

Bu ikisini birbirinden ayırmalıyız. Elbette mesajı duymazdan gelecek değiliz, mesajı aldık, gereğini yapmaya başladık.

Ancak milletin AK Parti ya da Cumhur İttifakı'ndan desteğini çektiğini zannedenler fena halde yanılırlar.

Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz

Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz. Ülkeye ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olmaz. Bizim için her bir saniye milletimizin emanetidir, o her saniyeyi milletimiz için sarf etmek boynumuzun borcudur.

 

Bakmadan Geçme