• Haberler
  • Memur
  • Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, branş ve kontenjan dağılımı nasıl olacak?

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak, branş ve kontenjan dağılımı nasıl olacak?

Binlerce adayın heyecanla beklediği öğretmen atama takvimi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın odak noktası haline geldi. Atama takvimiyle birlikte branş ve kontenjan dağılımıyla ilgili detaylar da netlik kazanacak. Peki, öğretmen atamaları ne zaman gerçekleşecek ve branş/kontenjan dağılımı nasıl şekillenecek?

Öğretmen atama takvimi için sabırsızlanan binlerce adayın gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Atama takvimiyle birlikte branş ve kontenjan dağılımıyla ilgili detaylar da merakla bekleniyor. Peki, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak ve branş/kontenjan dağılımı nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in iki haftadır verdiği mesajlar, atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayını heyecanlandırdı.

Tekin bayram tatili haftasında yaptığı açıklamada, öğretmen atama takvimi konusunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi toplantısının önemli olduğunu vurgulamış ve atama sayısının Kabine toplantısının ardından açıklanacağını belirtmişti. Bayram tatili sonrasında 16 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonkasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda bir açıklama yapmamıştı. Erdoğan mesajlarını toplantı sonrası basın mensupları ile gerçekleştirdiği sohbette vermişti.

Milyonlarca öğretmen adayının merakla beklediği öğretmen ataması ile ilgili müjde veren Erdoğan," Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" dedi.

Kabine toplantısı sonrasında öğretmen atamlarıyla ilgili açıklama yapmayan Erdoğan'ın basın mensuplarıyla yaptığı sohbette öğretmen atamalarından bahsetmesi kısa vadede atama olmayacağı yönünde yorumlandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü vesilesiyle Meclis Tören Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine, AK Parti iktidarları döneminde 799 bin 517 öğretmen ataması yapıldığını belirten Tekin, "1 milyon 100 bin öğretmenin yüzde 75'inden fazlasını biz atadık," değerlendirmesinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mümkün olan en fazla sayıda atama yapma niyetinde olduklarını dile getiren Tekin, "Atama yapılacak, burada bir problem yok. 2023 KPSS puanlarıyla ilgili süreci yürütüyoruz. Yani 2023 puanları boşa gitmeyecek," şeklinde konuşmuştu.

Daha önce yaptığı açıklamada 68 bin öğretmen açığı olduğunu belirttiğini ancak bu açıklamanın "68 bin atama yapılacak" anlamına gelmediğini vurgulayan Tekin, bu iki durumun birbirinden farklı olduğunu ifade etti. Bu yıl öğretmen ihtiyaçlarına ilişkin çalışmaları tamamladıklarını da eklemişti.

Tekin, "Hazine ve Maliye Bakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte rakamı belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta, eğer Kabine toplantısı yapılırsa o gün açıklama yapacağız. Zaten rakam konusunda uzlaştık," açıklaması yapmıştı.

Bakmadan Geçme