• Haberler
  • Memur
  • Flaş! 28 Şubat hükümlüsü generallere Erdoğan'dan af

Flaş! 28 Şubat hükümlüsü generallere Erdoğan'dan af

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davası hükümlüsü emekli generallerin de bulunduğu 14 kişi hakkında af yetkisini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat davası hükümlüsü emekli generallerin de bulunduğu 14 kişi hakkında af yetkisini kullandı.

28 Şubat davasından hükümlü olan hasta ve ileri yaştaki emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan ve Fevzi Türkeri ile emekli tümgeneraller Cevat Temel Özkaynak, Yıldırım Türker, Çetin Doğan ve Erol Özkasnak'ın kalan cezaları, sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

 

Ayrıca hükümlüler Haci Sülük, Ali Efteraslan, Avni Yılmaz, Sevda Yüksel, Gülbey Sarıoğlu, Süleyman Tuna, Abdulhekim Yılmaz'ın cezaları aynı gerekçelerle kaldırıldı.

Adli Tıp Kurumunun, hükümlülerin kalan cezaları, sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu bildirmesi üzerine kaldırıldı.

Kararlar, Anayasa'nın 104. maddesinin 16. fıkrası uyarınca alındı. 

Flaş! 28 Şubat hükümlüsü generallere Erdoğan'dan af

Çetin Doğan (solda) ve Çevik Bir (sağda).

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "Cezanın Kaldırılması ile İlgili Kararlar"a karar göre; 28 Şubat Davası'nda yargılanan hasta ve ileri yaştaki tutuklu komutanlar Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Cevat Temel Özkaynak, Yıldırım Türker, Çetin Doğan ve Erol Özkasnak'ın cezaları kaldırıldı.

İşte Erdoğan'ın cezalarının kaldırılmasına karar verdiği isimler:

-Fevzi Türkeri

-Çevik Bir

-Hacı Sülük

-Çetin Doğan

-Cevat Temel Özkaynak

-Hacı Sülük

-Avni Yılmaz

-Aliefer Aslan

-Sevda Yüksel

-Gülbey Sarıoğlu

Bakmadan Geçme