• Haberler
  • Memur
  • Nuh Yılmaz, Ayşe Berris Ekinci ve Burhanettin Duran Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu

Nuh Yılmaz, Ayşe Berris Ekinci ve Burhanettin Duran Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu

Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına Nuh Yılmaz, Ayşe Berris Ekinci ve Burhanettin Duran atandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, kendi ekibini kurma yolunda önemli bir adım daha attı.

Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına Nuh Yılmaz, Ayşe Berris Ekinci ve Burhanettin Duran atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran getirildi.

Nuh Yılmaz, MİT Müsteşarlığı ve MİT Başkanlığı dönemlerinden bu yana Fidan'ın yakın ekibi içerisinde yer alıyor.

Yılmaz ve Duran aynı zamanda SETA'da önemli çalışmalar ortaya koymuştu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz Kimdir?

Nuh Yılmaz, lisans öğrenimini ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde yaptı. Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. George Mason Üniversitesi Kültürel Çalışmalar Bölümü’nde başladığı doktorasını Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde nihayete tamamladı.Nuh Yılmaz, Ayşe Berris Ekinci ve Burhanettin Duran Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu

Yılmaz, medya kariyerinde Star gazetesi, Sabah gazetesi ve CNN Türk Washington temsilciliği görevlerini yürüttü. 2008-2011 yılları arasında SETA’nın Washington DC Ofisi’nin kurucu direktörlüğünü yaptı. Akademik kariyerinde ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Dış politika, strateji, eleştirel düşünce ve kültürel çalışmalar alanında yerli ve yabancı birçok dergi ve gazetede yazılar yayımladı.

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı ve MİT Başkanlığı döneminde MİT Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı

Fidan'ın Dışişleri Bakanı atanmasıyla Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı olarak görevlendirildi.

Nuh Yılmaz, 17 Mayıs 2024 tarihinde Dışişleri Bakanlığında Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Duran kimdir?

1971 yılında Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde doğan Burhanettin Duran, son dönemin tanınmış siyasi tarih ve dış ilişkiler uzmanlarından biri olarak tanınmaktadır. Türk vatandaşı olan Duran, eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi'nde başladı ve ardından Bilkent Üniversitesi'nde devam etti. Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora derecelerini Bilkent Üniversitesi'nde aldı. Doktora çalışmalarını Ümit Cizre danışmanlığında gerçekleştirmiştir.

Akademik kariyerinde İstanbul Şehir Üniversitesi ve SETA gibi önemli kurumlarda çalışan Duran, Türkiye'nin siyasi geçmişi ve dış ilişkileri konularında uzmanlaşmıştır. Sakarya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başladığı kariyerine, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yaparak devam etmiş ve bu süreçte doçent unvanını kazanmıştır. Ayrıca İstanbul Şehir Üniversitesi'nde Prof. Dr. unvanını alarak Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Duran, akademik çalışmalarının yanı sıra Türk Parlamento Tarihi ve Dünya Çatışma Bölgeleri gibi önemli eserlerin editörlüğünü yapmıştır. Ayrıca, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanan makaleleriyle Türkiye'nin siyasi ve uluslararası ilişkiler gündemine katkı sağlamıştır. Sabah ve Daily Sabah gibi önemli gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Nuh Yılmaz, Ayşe Berris Ekinci ve Burhanettin Duran Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu

Siyasi İslam ve Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkileri gibi konularda çeşitli görüşleri olan Duran, SETA'nın İstanbul ofisinin genel koordinatörlüğünü üstlenmiştir. AK Parti ile yakın çalışan Duran, Türkiye'nin siyasi dönüşümü ve dış politika stratejileri konularında da önemli çalışmalar yapmıştır.

Burhanettin Duran 17 Mayıs 2024 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci kimdir?

Ayşe Berris Ekinci, eğitimine Fransa'da başlamış ve daha sonra Türkiye'de devam etmiştir. Marsilya'da Dame de Sion Lisesi'nde eğitim almış ve ardından Aix-Marseille Üniversitesi'nde ekonomi lisans eğitimi almıştır. Daha sonra, 1987-1990 yılları arasında ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Eğitimine Boston College'da finans alanında yüksek lisans yaparak devam etmiştir.

Nuh Yılmaz, Ayşe Berris Ekinci ve Burhanettin Duran Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu

Kariyerine Türkiye Bankalar Birliği Ekonomi Bölümü'nde başlayan Ekinci, 1994 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girmiştir. Burada çeşitli görevlerde bulunmuş ve önemli tecrübeler edinmiştir. 2010-2011 yılları arasında Marsilya Başkonsolosu olarak görev yapmış ve daha sonra Enerji ve Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Ekinci, ayrıca 30 Kasım 2016 - 1 Nisan 2021 tarihleri arasında Küba - Havana Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Bu süreçte özellikle ABD'nin Küba'ya uyguladığı ambargolara karşı açıklamalarda bulunmuştur.

Ayşe Berris Ekinci, emekli Büyükelçi Berhan Ekinci'nin kızıdır. 17 Mayıs 2024 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Bakmadan Geçme