• Haberler
  • Memur
  • Üniversite sınav soruları nasıl hazırlanacak, sürece kimler dahil olacak?

Üniversite sınav soruları nasıl hazırlanacak, sürece kimler dahil olacak?

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ülke TV'de canlı yayında cuma günü askıya çıkan yeni müfredat hakkında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen yeni müfredat taslağı geçen cuma güne görücüye çıkmıştı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ülke TV'de canlı yayında cuma günü askıya çıkan yeni müfredat hakkında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Bakan, sınavlarda kullanılacak soruların ders kitapları ve müfredattan çıkacağını belirtti. Ayrıca, öğrencilerin soruları çözebilme kapasitesini değerlendirmek amacıyla soru hazırlama havuzunun yarısının öğretmenlerden seçilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Tekin şunları kaydetti:

"Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamı, bizim size dağıtımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. Öğrencilerin sorulara bakış açısı, soruları çözebilme kapasitesini görebilmek açısından da soru hazırlama havuzunun da yarısının, branşları itibariyle ortaöğretim kurumlarımızdaki öğretmenlerimizden seçilmesini istedik. ÖSYM Başkanımız da bunu kabul etti. Çocuklarımızın tedirgin olacakları hiçbir şey yok." 

Öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için okula gitmeleri, ders kitaplarını ve öğretmenlerini takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin, ihtiyaç halinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın (DYK) okul müdürlerinden talep edilmesi gerektiğini belirtti.

Tekin, yeni müfredatın eleştirilere açık olduğunu ve toplumun farklı kesimlerinden gelen görüşlerin değerlendirildiğini söyledi. Müfredatın askıya çıkarılmasının ardından kısa sürede çeşitli eleştiriler aldıklarını ve bu eleştirilerin değerlendirildiğini belirtti. Müfredatın şeffaf bir şekilde revize edilmesinin amaçlandığını vurgulayan Bakan, toplumsal tartışmaların ve taleplerin dikkate alınacağını ifade etti.

Öğretmenlerin seçiminde en donanımlı adayların belirlenmesinin önemine değinen Tekin, mülakatın doğru bir yöntem olduğunu belirtti.

LGS takvimi değişecek mi?

Bakan, LGS'nin takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını ve sınavın 2 Haziran'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Tekin, öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldığında yer değişikliği taleplerinin karşılanması için yönetmelikte düzenleme yapılacağını bilidirdi. Bakan Tekin, öğretmenlerin güvenliğinin sağlanması için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Bakmadan Geçme