• Haberler
  • Memur
  • Tasarruf tedbirlerindeki öğretmen adaylarına ilişkin kritik ayrıntı

Tasarruf tedbirlerindeki öğretmen adaylarına ilişkin kritik ayrıntı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıyla "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni açıkladı.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Sunumu için tıklayın.

Açıklamada yer alan kamu personeline ve özelliklede öğretmen adaylarına ilişkin ayrıntıyı paylaşıyoruz.

Açıkalamada; "Kamu istihdamında birinci husus 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar yeni personel istihdamı sağlayacağız. Açıktan atama izinleri bütçe kanununda belirlenecek. Destek personel sayısını belli bir program dahilinde azaltmayı hedefliyoruz.

Kamu çalışanlarının aldığı yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getiriyoruz. Mevcut mevzuata göre sadece bir yerden YK ücreti alıyor. YK ücretlerine üst sınır getireceğiz. Bütün bu hususlar yasal düzenleme gerektiriyor, Meclis'in takdirinde olan hususlardır."

Bu açıklamaya göre;

1- Üç yıl süreyle emekli olan kamu personeli dışında personel alımı sona erdiriliyor.

2- Emekli olan öğretmen kadar öğretmen alımı yapılabilecek. Geçmiş yıllardaki emekli ve diğer yollarla ayrılan öğretmen sayısını verdiğimizde konu daha iyi anlaşılacaktır.

- 2017 yılında 19.217,

- 2018 yılında 8.982,

- 2019 yılında 15.019,

- 2020 yılında 15.021,

- 2021 yılında 15.063,

- 2022 yılında 5.771,

- 2023 yılında 23.670,

olmak üzere emekli, istifa, göreve son, muvafakat, vefat, müstafi ve devlet memurluğundan çıkarılma yoluyla öğretmen ayrılmıştır.

Buna göre öğretmen adaylarını kötü bir süpriz bekliyor. 2024 yılında 20 bin atamayı az bulan adayların hayal kırıklığına uğrayacağını düşünüyoruz.

3- Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ücretlerini düzenleyen 631 sayılı KHK'de detaylı bir düzenleme yapılacağı anlaşılıyor. Kamuoyunda birden fazla yerden maaş alımına son verileceği anlaşılıyor. Bir de yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ücretlerine tavan konulacak.

4- Destek personeli sayısında zaman içerisinde azaltmaya gidilecek.

Bakmadan Geçme