• Haberler
  • Aktüel
  • Bakan Şimşek Diyanet İşleri Başkanı'na Audi A8'i kullandıracak mı?

Bakan Şimşek Diyanet İşleri Başkanı'na Audi A8'i kullandıracak mı?

Açıklanan tasarruf tedbirleri paketinde gözler taşıt kiralanması tedbirinin nasıl uygulanacağı konusuna çevrildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıyla "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni açıkladı. 

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Sunumu için tıklayın.

Taşıt kullanımına ilişkin tedbirler

Kamuda Tasarruf ve Verimlik Paketi'ne göre taşıt kullanımına ilişkin alınacak tedbirler belirlendi. Buna göre:

"Kamu Filo Yönetim Sistemi... 3 yıl süreyle yeni araç satın alma ve kiralama yapılmayacak. İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecek. Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşımı olan yerlerde kaldırılacak. Bütçe dışı kaynaklardan taşıt kullanımını da sıkı kurallara tabi tutulacak. Kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeili araç kullanımı yasaklanacak."

Diyanet İşleri Başkanı TOGG’a binecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek tarafından açıklanan bu tedbirlerin ardından, sosyal medyada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tahsis edilen Audi A8 araç yeniden gündem oluşturdu. Sosyal medyada yoğun bir şekilde sosyal medya kullanıcıları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Diyanet İşleri Başkanına “ Audi A8’i bırak, yerli otomobil TOGG’a bin”  şeklinde söyleyip söyleyemeyeceklerini merak ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığından, basında yoğun bir şekilde gündem olan Audi A8 kiralanması konusuna ilişkin daha önce bir açıklama gelmişti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“…2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise ( Audi A8) Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır."

Bakmadan Geçme