• Haberler
  • Memur
  • DİSK'ten o pakete eleştiri: Tasarrufta da adalet yok

DİSK'ten o pakete eleştiri: Tasarrufta da adalet yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından bugün açıklanan önlemler, işçiler, emekçiler ve emekliler için daha zor günlerin habercisi olarak değerlendirildi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Sunumu için tıklayın.

DİSK, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin milyonlarca memur üzerinde yarattığı rahatsızlığı dile getirdi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamada, "Tasarrufta da adalet yok!" vurgusu yaptı.

"Tasarrufta da adalet yok!" başlıklı açıklamada Çerkezoğlu şunları kaydetti:

"Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından “kamuda tasarruf paketi” olarak açıklanan önlemler, işçiler, emekçiler, emekliler için daha zor günlerin habercisi. Pakette yandaş müteahhitlere yapılan fahiş ödemeler yok; “itibardan tasarruf olmaz” diye savunulan lüks saray harcamaları yok; en önemlisi de sermayeye tanınan vergi imtiyazlarına son vermek yok. Kamuda tasarruf adı altında, hastanede sağlık emekçisinden, okulda öğretmenden, kısacası vergisini ödememize rağmen nitelikli bir biçimde yararlanamadığımız kamu hizmetlerinden tasarruf var. #KamudaTasarruf adı altında, daha fazla güvencesiz istihdam ve emekliye sefalet var. Ve en kötüsü bu paketi allayıp pullayıp “bakın biz tasarruf yapıyoruz, sıra işçide, emekçide, emeklide” demeye hazırlanıyorlar. “Kamuda tasarruf paketi” IMF’nin ve sermayenin desteğini alarak bu halka daha fazla bedel ödetmeye hazırlananların adaletsiz politikalarını süsleyip püsleyip paketlemesidir. Bu süslü paket kimseyi kandıramayacak! Gelirde ve vergide adalet mücadelesini büyüteceğiz!"

Bakmadan Geçme