• Haberler
  • Memur
  • Memurların Jandarma Genel Komutanlığından 5 isteği

Memurların Jandarma Genel Komutanlığından 5 isteği

Talepler arasında yıllık görevde yükselme sınavı, özlük haklarında eşitlik, maaş farkı ve asayiş tazminatı gibi konular bulunuyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Özer Avanaş, Genel Sekreter Sedat Suna ve Merkez Kadın Sekreteri Nigar Dinçer, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli memurların 5 önemli talebi dile getirildi.

Talepler arasında yıllık görevde yükselme sınavı, özlük haklarında eşitlik, maaş farkı ve asayiş tazminatı gibi konular bulunuyor.

Memurların Jandarma Genel Komutanlığından talepleri

Bakanlığa iletilen dosyadaki talepler şöyle:

1. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının her yıl düzenlenmesi.
2. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memurların özlük haklarına eşitlik ilkesi gözetilerek 7068 sayılı Jandarma personeli disiplin kanunuyla ilgili ceza işlemlerinde askeri personelle aynı cezai işlem uygulanması.
3. "Uzman" unvanı ile çalışan memurların Maliye Bakanlığı kadrolarında görünmemesi nedeniyle maaş farkının emeklilikte de devam etmemesi sorununun çözümlenmesi.
4. Asayiş tazminatı verilmesi.
5. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli memurlara tanınan silah ruhsatı hakkının Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli memurlara da tanınması.

Bu taleplerin İçişleri Bakanlığı tarafından nasıl değerlendirileceği ve hangi süreçlerin başlatılacağı konusunda ilerleyen günlerde açıklamalar yapılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme