• Haberler
  • Memur
  • 20 bin öğretmen atama başvuru kılavuzu yayımlandı

20 bin öğretmen atama başvuru kılavuzu yayımlandı

MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacağını duyurdu. Öğretmen adayları, atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınav tercihlerini yapacaklar.

Sözlü sınavlara katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav merkezleri 10 Haziran 2024 tarihinde ilan edilecek ve sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

Başvuru şartları arasında, Türk vatandaşı olma, atanacak alana uygun mezuniyet belgesine sahip olma, KPSS puan türlerinden 50 ve üzerinde puan almış olma gibi kriterler bulunuyor. Adaylar, tercih ettikleri illerde sözlü sınava katılmak için 10 il tercihinde bulunacaklar.

Başvuruların tamamı elektronik ortamda gerçekleştirilecek olup, adaylar e-Devlet kullanıcı adlarıyla sisteme giriş yapacaklar. Başvuru süreci sonunda il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından başvurular incelenecek ve uygun olanlar onaylanacak, uygun olmayanlar ise gerekçesi belirtilerek reddedilecek.

Başvuru ile ilgili onay veya ret durumları adaylar tarafından sistemi takip edilmesi ve gerekirse başvurular iptal edilerek düzeltilmesi icap ediyor. Adayların Elektronik Başvuru Formunu muhafaza etmesi gerekiyor.

Detaylı bilgi ve güncellemeler, Bakanlığın personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

20 bin öğretmen ataması başvuru klavuzu için tıklayın.

Bakmadan Geçme