• Haberler
  • Aktüel
  • Garanti Bankası Genel Müdürü açıkladı: Bu yıl faizler düşecek mi?

Garanti Bankası Genel Müdürü açıkladı: Bu yıl faizler düşecek mi?

Enflasyonun artışı ile birlikte Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'ye çıkardı. Bu bankacılıktaki tüm maliyetleri artırdı. Kredi talebinde yoğun bir düşüş oldu. Ekonomide rahat kredi çekilebilecek dönem elecek mi? Merkez Bankası politika faizini ne zaman indirebilir?

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, enflasyonun ülkenin en büyük sorunu olduğunu belirterek, enflasyonun kontrol altına alınması ve tüketimin yavaşlaması için kredi kartlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini savundu. Baştuğ, bu açıklamayı Garanti BBVA'nın Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde sürdürülebilir yatırımların önünü açmak ve ihracat süreçlerine destek olmak amacıyla başlattığı "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" buluşmasının beşincisinde yaptı. 

Faiz indirimi gelebilir

Sene sonunda enflasyonda yaşanacak düşüşle birlikte ekonomide belirli rahatlamaların görüleceğini de söyleyen Baştuğ, "Merkez Bankası, bugüne kadar rahatlatıcı adımları attı, ancak hepimizi kökten etkileyecek rahatlatıcı adımlar enflasyonun geleceği seviyeyle alakalı olacak" ifadelerini kullandı. Merkez Bankası'nın gerektiğinde parasal sıkılaştırmaya devam edeceğine yönelik kararlı bir duruş sergilediğini ancak banka olarak faiz artışını gerektirecek bir durumla karşı karşıya kalınmasını beklemediklerini aktaran Baştuğ, enflasyonda yüzde 40'lı seviyelerle birlikte faiz indiriminin de söz konusu olabileceğini, bunun da son çeyrekte gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Bakmadan Geçme