• Haberler
  • Memur
  • Tekin: Yeni müfredat çağdaş ve modern dünyayla uyumlu

Tekin: Yeni müfredat çağdaş ve modern dünyayla uyumlu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı'nın olumlu yönde yankı uyandıracağını belirtti. Tekin, "Hem uluslararası kuruluşların derecelendirme ve ölçme kriterlerine uygun hem de uluslararası raporların tamamında Bakanlığımızın programlarına yönelik eleştirileri ortadan kaldırabilecek nitelikte çağdaş ve modern dünyayla uyumlu bir program ortaya çıktı" dedi.

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı'na ilişkin il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle video konferans yoluyla düzenlenen toplantıda konuştu. Toplantıda, Bakanlık merkez teşkilatından öğretmene, hizmetliden okul müdürüne kadar tüm eğitim camiasıyla bir aile oluşturmak istediklerini ifade eden Tekin, "Yani yürüttüğümüz işlerin tamamının sorumluluğunun hepimizin üzerinde olduğunu, hepimizin aynı hassasiyetle hareket ettiğimizde ancak başarılı olabileceğimizi bilerek hareket ediyoruz" dedi.

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Olumlu Katkıları Konuşulacak'

Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sayesinde 10-20 yıl sonra eğitim sistemine ilişkin olumlu katkıların konuşulacağını ifade etti. "Bu güzel işin başlamasında 'Karınca kararınca benim de katkım oldu' diyebilmek için bugünkü hassasiyetle süreci birlikte sürdürmeye devam etmeliyiz" diyen Bakan Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Bu program, uluslararası kuruluşların derecelendirme ve ölçmeyle ilgili kriterlerine uygun ve Bakanlığımızın programlarına yönelik eleştirileri ortadan kaldırabilecek nitelikte. Fazla yüklerin kısmen seyreltildiği bir müfredat. Bu müfredat, hem uluslararası göstergeler açısından pozitif bir değer olacak hem de öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında kökeninde bilgi, odağında beceri, hedefinde erdemli ve yetkin insan yetişmesini sağlayacak."

Öğretmenler Yeni Müfredat ile Bilgilendirilecek

Öğretmenlerin branş bazlı bilgilendirileceğini belirten Tekin, "Bir ekip havası oluşturma felsefesi vurgulamak istiyorum. Samimiyetimizi sahadaki öğretmen ve eğitim kurumu yöneticisi arkadaşlarımıza mutlaka hissettirmemiz lazım. Bunu hissettirebilmek için de zamanınızın uygun olan kısmını okullarımızda, okul idarecilerimizle ve öğretmenlerimizle geçirmenizi istiyorum" dedi.

Bakmadan Geçme