• Haberler
  • Memur
  • Erdoğan'dan öğretmen atamaları, branş dağılımı ve başvuru takvimi hakkında flaş açıklamalar

Erdoğan'dan öğretmen atamaları, branş dağılımı ve başvuru takvimi hakkında flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda öğretmen atamaları da önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Erdoğan toplantı sonrası bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda öğretmen atamalarının da önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Erdoğan, toplantı sonrası bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. 

Öğretmen atamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında öğretmen atamaları, branş dağılımları ve takvim konusunda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu da mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız, ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda inşallah atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır." açıklaması yaptı.

Yeni müfredat

Erdoğan yeni müfredata ilişkin de şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın kamuoyunun inceleme ve önerilerini açtığı Türkiye Yüzyılı Maarif modeli inşallah evlatlarımızı donanımlı, erdemli, başarılı ve şuurlu şekilde hazırlanmasını sağlayacaktır. Sanata, bilime, spora, edebiyata önem veren, milli ve manevi değerleri kuşanmış bireylerin yetiştirilmesi sebebiyle zaman zaman güncellememiz temel ihtiyaçtır. Bakanlığımızın web sayfasından teklif, tenkit ve kıymetli fikirlerini bize ileten 57 bini aşkın kurum, kuruluş ve kişiye gönülden teşekkür ediyorum.

29 işçinin hayatını kaybetmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan emek ve iş hayatına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Dikkatsizlik, tedbirsizlik ve ihmaller sebebiyle son dönemde yüreğimizi yakan birçok hadise yaşadık. Beşiktaş, Gayrettepe'de 29 işçi kardeşimiz göz göre göre hayatını kaybetti. Antalya'da bir insanımızın vefat ettiği, 7 kişinin yaralandığı teleferik faciası meydana geldi. Küçükçekmece'de belediyenin açıp öylece bıraktığı suda bir kardeşimiz can verdi. Engellenebilecek insani dramları tekrar tekrar yaşamak istemiyoruz. Bu konuda hükümeti, belediyesi, vatandaşı ile hepimize sorumluluk düşüyor. İlgili bakanlıklarımız denetimlerini bundan sonra yoğunlaştıracak, milletin yüreğine ateş düşürenler hukuk önünde hesap verecek."

1 Mayıs kutlamalarında yaşananlar


Erdoğan 1 Mayıs'ta yaşananları da işaret ederek "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Beşiktaş'taki gibi iş cinayetlerinin gündeme taşınması beklerdim. Birkaç vicdan sahibi kuruluş dışında bu konuları konuşan olmadı. 1 Mayıs 210 etkinlikle şölen havasında kutlandı. Lafa gelince emekçinin hakkını savunduğunu iddia eden işçi bayramında polisimize taş ve sopayla saldırarak kutlamayı tercih etti. Siyasette ve toplumda yumuşama istemeyen marjinal odaklara maalesef malzeme verilmiştir. Siyasetten emekliye sevk edilenler dahil kimi çevrelerin 31 mart sonrası yapıcı atmosferi zedelemek için yoğun uğraş içinde oldukları anlaşılıyor. Muhalefetin de sorumluluk bilinciyle hareket ederek tek sermayesi gerilim ve kutuplaşma olanların oyunlarına gelmemesini bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum. Şehir eşkıyalarının azgınlıklarına rağmen soğukkanlı polislerimizi kutluyor hepsinin tek tek alınlarından öpüyorum." ifadelerini de kullandı.

Kamuda tasarruf 

Erdoğan, kamudaki tasarruf tedbirlerine ilişkin şunları kaydetti:

"Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz, doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Orta Vadeli Program başarılı şekilde çalışıyor. Ülkemizin risk primi 700 baz puandan 290 baz puan seviyesine geriledi, risk primimiz daha da düşecek. Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan brüt rezervlerimiz, 27 milyar dolar artışla 124,1 milyar dolara çıktı. Kamuda, taşıtlar, binalar, cari harcamalar, hizmet içi eğitimler, yurt dışı seyahatler gibi pek çok alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız." 

Milli savaş uçağı KAAN

Cumhurbaşkan Erdoğan, "Bu sabah milli savaş uçağımız KAAN ikinci defa gökyüzüyle buluştu. Yılbaşından beri iki kez milletimizin göğsünü kabartan TUSAŞ'ı ve SSB'yi tebrik ediyorum." açıklamasında da bulundu.

 

Bakmadan Geçme