• Haberler
  • Memur
  • Genelge ortadayken Bakan Koca ebe ve hemşire sayısını nasıl artıracak?

Genelge ortadayken Bakan Koca ebe ve hemşire sayısını nasıl artıracak?

Bakan Fahrettin Koca, Tasarruf Tedbirleri Genelgesindeki açık hükümlere rağmen ebe ve hemşire sayısının istikrarlı bir politikayla artacağını ifade etti.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada;

"Sağlık çalışanlarının insanüstü gayretlerini takdirle karşılamakla birlikte, iş yükünü hafifletecek istihdam politikalarına büyük önem verdiklerini belirterek "2024 yılı içinde 15 bini hemşire, 2 bini de ebe olmak üzere toplam 17 bin ebe ve hemşire istihdamı gerçekleştirdik. Ebe ve hemşire sayımız, istikrarlı bir politikayla artacak." dedi.

Tasarruf Tedbirlerine ilişkin 2024/7 nolu Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde; "Mevcut personelin etkin ve verimli çalışmasını sağlamak üzere gerekli tedbirler alınacak, bu personel hizmet standartlarına uygun ve dengeli bir şekilde görevlendirilecek ve atıl personel oluşmasına izin verilmeyecektir. Kanundan doğan mecburi yükümlülüklerin yerine getirilmesi hariç olmak üzere bir önceki mali yılda kadro ve pozisyon sayılarında emeklilik, istifa ve ölüm gibi nedenlerle meydana gelen azalma kadar yeni kadro ve pozisyon ihdası ya da kullanım talebinde bulunulabilecektir..." ifadelerine yer verilmiştir.

Genelgeye göre ebe veya hemşire sayısının artırılması mümkün değilken Bakan Koca tarafından ebe ve hemşire sayının istikrarlı bir politikayla artacağını belirtmesi anlaşılamamıştır. Mevcut Genlegeye göre sağlık çalışanının artırılması mümkün değildir.

 

Bakmadan Geçme