• Haberler
  • Aktüel
  • Vergi, kredi kartı, prim borcu olanlar için yeni yapılandırma beklentisi

Vergi, kredi kartı, prim borcu olanlar için yeni yapılandırma beklentisi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Şu ana kadar kesinleştiği halde ödenmeyen borçlar tahsil edilirse yeni bir vergi artışına gerek kalmaz' mesajı verdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve vatandaşların rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanununun acilen çıkarılması gerektiğini vurguladı. Palandöken, "Şu ana kadar kesinleştiği halde ödenmeyen borçlar tahsil edilirse yeni bir vergi artışına gerek kalmaz" mesajı verdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyonun esnafı ciddi şekilde etkilediğini ve artan giderler karşısında gelirlerin yetersiz kaldığını belirtti. Bu durumun esnafın vergi ve prim borçlarını zamanında ödeyememesine yol açtığını ifade etti.

Kapsamlı yapılandırma şart

Esnafın rahatlayabilmesi ve devlet bütçesine katkı sağlanabilmesi için kapsamlı bir yapılandırma gerektiğini söyleyen Palandöken, şunları ekledi: "Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, adli ve idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları gibi alanlarda kapsamlı bir yapılandırma şart."

7440 Sayılı kanunla 156 Milyar TL tahsil edildi

Palandöken, "7440 sayılı Yapılandırma Kanunu" ile 2023 sonuna kadar 156 milyar lira tahsil edildiğini belirterek, "Kesinleştiği halde ödenmeyen borçlar tahsil edilirse yeni bir vergi artışına gerek kalmaz. Hem bütçe açığı azalır hem de esnaf borcundan kurtulur" dedi.

TESK Genel Başkanı, bu yapılandırmanın hem devletin gelirlerini artıracağını hem de esnafı borç yükünden kurtararak ekonomik istikrarı sağlayacağını ifade etti. Palandöken, hükümete çağrıda bulunarak, esnaf ve vatandaşların borç yükünü hafifletecek yeni bir yapılandırma kanununun bir an önce yürürlüğe girmesini talep etti.

Bakmadan Geçme