Şehir hastanesinde yaşanan bir tedavi hikayesi

MEMUR5.COM editörü anlatıyor...

Bir dostumuzla muhabbet ederken konu yaşadığı sağlık sorunlarına geldi. Uzun süredir rahatsız olduğunu belirten dostumuz, tedavi için Bilkent Şehir Hastanesinden Prof Dr. ...randevu aldığını ancak tedavi için gittiğinde karşısında assistan doktoru gördüğünü ifade etti.

Dostumuz dayanamayarak konuşmasını sürdürdü. Dert söyletir misali. Prof. Dr....randevu aldığını ve günlerce beklediğini asistana sorar. Asistan ekip çalışması yaptıklarını ve kendisinin dostumuzu tedavi edeceğini söyler. İyi de ben Prof. Dr....dan randevu aldım diyerek ısrar etse de sonuç değişmez.

Dostumuz şaşkındır. Hastaneye zamanında gittiğine mi, saatlarca park yeri aradığına mı yoksa karşılaştığı manzaraya mı şaşırsın. Manzara budur. Neye niyet neye kısmet.

İsterseniz siz de deneyebilirsiniz dedi. Başka bir dostmuz da benzer şeyler anlatınca mesele daha iyi anlaşıldı. Anlayacağınız hocalara tedavi olmak oldukça zor. Bu anlattıklarımızdan hocalara hiçbir şekilde tedavi olunamadığı gibi bir anlam çıkarılmamalıdır.

Sonuç olarak elbette kimse yapılan yatırıma bir şey diyemez. Devasa bir hastane. Zaten çok sayıda mihmandar köşe başlarında duruyor ve hasatalara ve yakınlarına yol gösteriyor. Hatta bir araç sürekli hareket halinde hasta taşıyor. Ancak iş tedaviye gelince maalesef manzara budur. Hocalara muayenenin ne kadar zor olduğu dostlarımız yaşayarak görmüş oldular. 

Bakmadan Geçme