• Haberler
  • İşçi
  • Bakan Işıkhan asgari ücretin temmuzda arttırılmama gerekçesini açıkladı

Bakan Işıkhan asgari ücretin temmuzda arttırılmama gerekçesini açıkladı

Haber Global canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete ilişkin sorulan soru üzerine Bakan Işıkhan, çalışanların emeğini siyaset malzemesi yaparak asgari ücret kararlarını sürekli seçim gündemiyle bir tutmak isteyen art niyetli bazı grupların olduğunu belirterek, “Son açıklamalarımızı siyasetle ilişkilendirenler çok iyi biliyor ki bu yeni bir söylem değil, asgari ücret sürecinde zaten ifade edilmiş bir durumdu" cevabını verdi.

Hükümetin, asgari ücreti belirlemediğini, işçi ve işveren arasındaki müzakereyi sağladığını, hakem görevi yaptığını söyleyen Işıkhan, şöyle devam etti:

"2024 yılı asgari ücret belirlenirken yeni asgari ücret seviyesi temmuzda bir artış yapılmayacak şekilde belirlenmişti. Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 65 olarak ortaya çıkmışken Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediği asgari ücret düzeyi yıllık yüzde 100 artışı ifade eden seviyeye geldi. Yani bir sene önce 8 bin 500 lira olan asgari ücret iki katına çıkarılarak 17 bin lira olarak belirlendi. Dolayısıyla temmuzda artış yapılmayacağını dikkate alarak bu seviye belirlenmiş durumdaydı."

Bakmadan Geçme