Vergi rekortmenleri her yıl ağustosta ilan edilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" Resmi Gazete'de önceki gün yayımlandı. Bu tebliğin amacı ve kapsamı, Vergi Usul Kanunu'nun ilgili maddesine dayanarak, en fazla vergi tahakkuk eden gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin açıklanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Açıklanacak bilgiler, mükelleflerin yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannamelerinde beyan ettikleri matrahlar ve beyanları üzerinden tarh olunan gelir ve kurumlar vergileri ile mükelleflerin ad ve unvanlarını içerecektir.

Açıklamanın şekli, Türkiye genelinde ve her il için ayrı olmak üzere, en fazla vergi tahakkuk eden ilk 100 gelir ve kurumlar vergisi mükellefinin ad ve unvanları, faaliyet türleri, tahakkuk eden vergi tutarları ve bağlı oldukları vergi dairesi bilgilerini içeren listelerin hazırlanması şeklinde olacaktır.

Açıklamanın yapılacağı yer ve zaman ise, Türkiye genelindeki listelerin Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesinde her yıl Ağustos ayı sonuna kadar açıklanması planlanmaktadır. Her il için ayrı hazırlanan listeler ise mükelleflerin bağlı oldukları vergi dairesi başkanlıkları veya defterdarlıklar tarafından her yıl Eylül ayı sonuna kadar açıklanacaktır.

Bakmadan Geçme