• Haberler
  • Emekli
  • Özel: Acı ilacı zengin müteahhide değil emekliye, işçiye içirecek

Özel: Acı ilacı zengin müteahhide değil emekliye, işçiye içirecek

Emeklinin dolabından, mutfağından, sofrasından, evladının torununun kursağından 18 kilo dana kıymayı çaldı bu iktidar' diyen CHP lideri Özgür Özel, 'Bu seçimde AK Parti oy alırsa önümüzdeki dönem 1 Nisan'dan sonra kemer sıkma geliyor, sıkı para politikası geliyor, acı reçete, acı ilaç geliyor.' mesajı da verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaptığı konuşmada, iktidarı ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirerek “Bu seçimde AK Parti oy alırsa önümüzdeki dönem 1 Nisan’dan sonra kemer sıkma geliyor, sıkı para politikası geliyor, acı reçete, acı ilaç geliyor. Bunun hepsini Tayyip Bey yine 5’li çetelere, zengin müteahhitlere, saray müteahhitlerine içirmeyecek. Yine emekliye içirecek. Yine işçiye, çiftçiye memura esnafa içirecek” dedi.

'Enflasyon gerçekte yüzde 120'

Emekli, ekonomik krizin yanı sıra işçi ve diğer çalışanların sorunlarını işaret eden Özel şöyle konuştu:

“Şimdi tabi Uzunköprü’de de baktım emekli çok. Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Doğru mu? Şimdi asgari ücretin yüzde 60’ı. Yani eski hesap olsa, Tayyip Bey’in geldiği gün, Ecevit’in bıraktığı gün olsa bugün en düşük emekli maaşı 26 bin lira olacak ama 10 bin lira. Geçen sene 7.500’dü ve enflasyon resmi rakama göre kime göre TÜİK’e. TÜİK ne demek? Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. TÜİK’e göre yüzde 68, gerçekte yüzde 120, emekliye zam yüzde 33. Emekliyi ezdirmeyeceğim diyordu emekliyi perişan etti. Tayyip Bey geldiğinde Muammer Amca 4 bin lira fazla alıyordu asgari ücretten, kat kat fazlaydı. Muammer amca en düşük emekli maaşını çekip kuyumcuya gittiğinde 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi gittiğinde 2.5 çeyrek altın alıyor en düşük emekli maaşı. Tayyip Bey geldiğinden bugüne Muammer Amcanın cebinden her ay 5.5 çeyrek altın düşüyor. Bir çeyrek altın kaybetsen bütün Uzunköprü’yü gezersin nerede kaybettim bunu diye. Tayyip Erdoğan başa geldi diye 5.5 çeyrek altın kaybediyoruz. Bir sefer değil. Her ay, her ay her ay. Bu yüzden bu işe bir dur demek lazım.”

"Emeklinin dolabından, evladının torununun kursağından 18 kilo dana kıymayı çaldı bu iktidar"

“Emekli ikramiyesi ilk verildiğinde bin liraydı. Az dedik, bir maaş ver dedik. Bunu biz söyledik bir asgari ücret vereceğiz dedik, dinletemedik. Biz de beğenmedik bin lirayı. O gün 24 kilo dana kıyma alıyordu. Bugün verilen 3 bin liralık emekli ikramiyesi 6 kilo dana kıyma alıyor. 2018’den 2024’e 6 yılda, önümüz Ramazan, emeklinin bayram ikramiyesindeki kaybı 18 kilo kıymadır. Emeklinin dolabından, mutfağından, sofrasından, evladının torununun kursağından 18 kilo dana kıymayı çaldı bu iktidar, yazıklar olsun. Bu yüzden biz şunu açıkça söylemek durumundayız. 31 Mart seçimi evet bir yerel seçim. Evet kreşler yapılmış, arıtmalar yapılmış, tesisler yapılmış, hizmetler yapılmış, sizin teveccühünüz sağlanmış ama tüm siyasi partilerdeki emeklilere, çiftçilere, işçilere, yoksullara, esnaflara haber verin eğer bu seçimde Ak Parti oy alırsa önümüzdeki dönem 1 Nisan’dan sonra kemer sıkma geliyor, sıkı para politikası geliyor, acı reçete, acı ilaç geliyor. Bunun hepsini Tayyip Bey yine 5’li çetelere, zengin müteahhitlere, saray müteahhitlerine içirmeyecek. Yine emekliye içirecek. Yine işçiye, çiftçiye memura esnafa içirecek. Tayyip Bey’e bir sarı kart göstermenin, bir dur demenin zamanıdır. Onun için 31 Mart’ta Uzunköprü’nün emeklisi, çiftçisi, esnafı herkese soruyorum, 31 Mart’ta parayı 5’li çetelere müteahhitlere bulup, emekliye ver deyince yok diyen Tayyip Erdoğan’a 31 Mart’ta oy var mı? Tayyip Bey madem emekliye para yok, madem pirinç üreticisine, ayçiçeği üreticisine, buğday üreticisine para yok, 31 Mart’ta da sana oy moy yok.”

Bakmadan Geçme