• Haberler
  • Emekli
  • Emeklilere bedava yurt yetmez: Tatil desteği de sağlanmalı

Emeklilere bedava yurt yetmez: Tatil desteği de sağlanmalı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan yapmış olduğu açıklamada, emekliler sosyal tesislerden indirimli ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarından da bedava faydalanacaklar. 10 Bin TL emekli maaşı alan bir kişi bu tatili yapabilir mi? Tatile giderse ulaşım ve gıda masrafı ne olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen yeni düzenlemeleri açıklamıştı. Buna göre:

Kamu Tesislerinde İndirim

Emekliler, tüm illerdeki kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden kamu görevlileri gibi %15 indirimli olarak faydalanabilecek.

Ücretsiz Yurt Kullanımı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki yurtlar, yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak açılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisleri

Bu bakanlığın bünyesindeki tesisler, tüm emeklilere ücretsiz olarak hizmet verecek.

Emeklilerin Mali Durumu ve Ek Destek İhtiyacı

Toplam emekli sayısının yüzde 60'ı 10 bin TL maaş alıyor. Bu maaş ile emeklinin gıda, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılaması çok zor. Tatile gittiğinde emeklinin kafasında harcamaları nasıl karşılayacağım şeklinde sorular olmamalı. Rahat bir şekilde gezmesi, dinlenmesi ve eğlenerek yaşam kalitesini artırması gerekli. 10 bin TL maaş ile, yurtlar ücretsiz olsa dahi, bir emekli ulaşım masrafını nasıl karşılayacak? Tatile gittiği takdirde ne yeyip içecek? İster istemez bir emeklinin tatil yapabilmesi için ek paraya ihtiyacı olacak. Bu konuda emekliler devlet tarafından ek destek sağlanmasını bekliyor. Emeklilerin, bu yeni düzenlemelerle birlikte yaşam kalitelerinin artırılması hedefleniyor, ancak ek mali desteklerin gerekliliği de göz önünde bulundurulmalı. Aksi halde bu destekten sadece emekli maaşı yüksek olanların faydalanması sözkonusu olacak.

Bakmadan Geçme