• Haberler
  • Memur
  • O bakanlık 29,5 milyona 23 lüks araç kiraladı

O bakanlık 29,5 milyona 23 lüks araç kiraladı

İktidarın vatandaşa kemer sıkma çağrıları yapmasına rağmen, bakanlıkların bu uyarıları dikkate almadığı bir kez daha ortaya çıktı. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni makam aracı ihalesi ile kamuoyunun gündemine taşındı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde milyonlarca emeklinin "yoksulluk sınırı"nda iken sürüklendikleri "açlık sınırı"ndan kendilerini kurtaracak bir "zam" vaadi bile alamadığı iktidar savurgan politikalarını sürdürüyor. Milyonlarca emeklinin gerek sandığı gitmeyerek gerek CHP ve diğer partilerden yana tercihini kullanarak cezalandırarak ikinci parti konumuna ittikleri AK Parti iktidarın vicdanları sızlatacak bir icraat daha...

İktidarın vatandaşa kemer sıkma çağrıları yapmasına rağmen, bakanlıkların bu uyarıları dikkate almadığı bir kez daha ortaya çıktı. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni makam aracı ihalesi ile kamuoyunun gündemine taşındı.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş için yeni bir makam aracı kiralandı. Bakan Göktaş'ın tercihi 2023 model, 2900 cc yabancı menşeli bir araç oldu. Koruma için de 5 adet 1986 cc yabancı menşeli araç seçildi. Ayrıca Bakanlığın 15 aylığına 17 adet sedan araç kiralandı. Kiralama işlemlerini yürüten şirketin sahibi Mehmet Kaya, 2018 seçimlerinde AK Parti'den Ankara milletvekili aday adayı olmuştu.

Seçim öncesi sözleşme

Bu araçların kiralama sözleşmesi, yerel seçimlerden sadece iki gün önce, 29 Mart'ta imzalandı. Toplamda 29 milyon 425 bin 607 TL ödenerek 1 makam aracı, 5 koruma aracı ve 17 adet sedan otomobil 15 aylığına kiralandı. Bakan Göktaş, selefi Derya Yanık'tan kalan yerli üretim TOGG marka makam aracını bir süre kullandıktan sonra bu değişikliği tercih etti.

Geyveli başkan işe makam aracını satışa çıkararak başladı

Bu gelişmelerin aksine, Sakarya'nın Geyve ilçesinde Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Selçuk Yıldız, makam aracını satışa çıkardığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Yıldız, 11 bin 439 oy alarak Geyve Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunu belirtirken makam aracını satışa çıkarma kararını "İsrafı bitireceğiz" sözüyle açıkladı. Belediyeye ait Mercedes marka otomobilin satışına karar verdiklerini belirten Yıldız, tasarrufa makam araçlarından başladıklarını ifade etti.

O bakanlık 29,5 milyona 23 lüks araç kiraladı

Bakanlıktan haberi teyit eden basın açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Haberde dile getirilen hemen hiçbir verinin yalanlanmadığı, maliyet bilgilerinin de yalanlanmadığı açıklamada haberler adeta teyit edilmiş oldu. Açıklamada, kullanım süresi dolan araçların yerini alacak olan yeni araçların, yerli üretimi önceleyen ve daha düşük donanımlı seçeneklerle tercih edildiği savunuldu. Böylece, mevcut araçların daha ekonomik ve verimli bir şekilde değiştirildiği öne sürüldü. 23 araç için 29,5 milyon lira ödeneceği bilgisi ortada iken açıklamada "tasarruf konusundaki hassasiyetin ve dikkatli kaynak kullanımının ön planda tutulduğu" iddia edildi.

O bakanlık 29,5 milyona 23 lüks araç kiraladı

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"Bugün bazı basın yayın organlarında "Bakanlığımıza ait yapılan araç kiralama" işlemine ilişkin kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan çeşitli iddialara yer verilmiştir.

Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki yıllarda yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur.

Tamamen şeffaf ve usulüne uygun şekilde gerçekleştirilen ihale sürecinin ardından, kullanım süresi dolan araçlar yerli üretimi önceleyen ve mevcut araçların daha düşük donanımlıyla değiştirilmiştir.

Ek yeni bir unsur taşımayan ve geçmiş sürecin devamı niteliğindeki sözleşmede kamu kaynaklarının dikkatli kullanımı konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.

Bakanlık olarak tasarruf konusundaki hassasiyetimizi gerçekleştirdiğimiz şeffaf ve usulüne uygun uygulamalarımızla kararlılıkla sürdüreceğiz.

Oluşturulmak istenen algının tamamen gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Afyonkarahisar'da lüks araçla şehir turu

Seçim öncesinde Afyonkarahisar'ın AK Partili Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay'ın, Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile lüks bir arazi aracıyla şehir turu yaptığı görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti. Uluçay'ın seçimi kaybetmesinin ve Bakanlığın 29,5 milyon liraya lüks araçlar kiraladığının açığa çıkmasının ardından bu görüntüler yeniden gündeme geldi.

O bakanlık 29,5 milyona 23 lüks araç kiraladı

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Afyonkarahisar'da CHP adayı Burcu Köksal ve AK Parti adayı Hüseyin Ceylan Uluçay arasında sıkı bir yarış yaşandı. Ancak CHP'li Köksal, Afyonkarahisar'da yüzde 20'den fazla farkla seçimi kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

Uluçay'ın seçim çalışmalarında kullandığı tank benzeri çakarlı Ford off-road aracı, seçim turunda halkı selamlama videosuyla dikkat çekmişti. Ancak bu lüks araçlı seçim çalışması, AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kalesinde hezimetle sonuçlandı.

 

 

Bakmadan Geçme