• Haberler
  • Emekli
  • Kurban bayramı emekli ikramiyesinin yatacağı tarih

Kurban bayramı emekli ikramiyesinin yatacağı tarih

Kurban Bayramı'nda emekli bayram ikramiyesi bekleyenler için merakla beklenen ödeme tarihleri ve detaylar netleşmeye başladı.

 Bu yıl bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 3.000 liraya yükseltildi ve ödemeler tahsis numarasına göre belirlenen tarihlerde yapılacak.

Henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından resmi bir duyuru yapılmamış olsa da geçmiş yıllardaki uygulamalar göz önüne alındığında Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bayramdan önceki günlerde ödemelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Ramazan Bayramı'nda ikramiyelerin 1 hafta öncesinden ödenmeye başlandığı dikkate alınırsa, Kurban Bayramıı ikramiyesi ödemelerinin 10 Haziran gibi bir tarihte gerçekleşmesi muhtemel görünüyor.

Emekli bayram ikramiyesi, emekli maaşı alanlar, dul ve yetim maaşı alanlar, 65 yaş (yaşlılık) parası alanlar, şampiyon sporcular, vazife malullüğü aylığı alanlar, güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, muharip gaziler ve şehit yakınları gibi belirli kriterlere uyan kişilere ödeniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi açıklamasını beklerken, emekli bayram ikramiyesi bekleyenlerin ödeme tarihlerini ve detaylarını takip etmeleri önem arz ediyor.

Bakmadan Geçme