CHP'li belediyeler üst yönetici atamalarını Genel Merkez'e soracak

CHP seçimlerde başarılı oldukları belediyelere kritik bir talimat göndererek belediyelerin sürekli denetleneceğini belirterek üst düzey atamaların genel merkeze sorulması talimatını verdi.

  • 130

Yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkan CHP, belediyelere yönelik ilk resmi talimatını verdi. Genel Merkez’den belediye başkanlıklarına gönderilen özel yazıda, belediye başkan yardımcılıkları dahil üst yönetim kadrolarına yapılacak atamalarda Genel Merkez’e bilgi aktarılması talimatı verildi. Yazıda, belediyelerin sürekli denetleneceği de bildirildi.

T24’ün haberine göre, özellikle yeni kazanılan belediyelerde yapılacak atamalar CHP Genel Merkezi’nde dikkatle takip edilmeye başlandı.

Seçimin hemen ertesinde Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla 5 Nisan tarihini taşıyan talimat yazısının CHP’li belediyelere gönderildiği ortaya çıktı.

Belediyeler üst yönetici atamalarında Genel Merkeze danışacak

CHP Genel Merkezi, talimat yazısında belediyelerde yapılacak atamalarda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına danışılması, atamanın görüş alış verişi ile yapılması gerektiğine dikkati çekti. Yine aynı şekilde belediyelerin iletişim ve kamuoyuyla bilgi paylaşım süreçlerinin CHP Genel Merkezi ile eşgüdüm içinde yürütülmesi gerektiği belirtilerek şöyle devam edildi:

“Bu doğrultuda yeni bir bilgilendirme yazısı sizinle paylaşılana kadar hiçbir anket ve araştırma şirketiyle anlaşma yapılmaması, bu şirketlere abonelik işlemi gerçekleştirilmemesi önem teşkil etmektedir.”

Denetimi içeren merkezi sistem hayata geçirilecek

Seçimi kazanan belediye başkanlarını tebrik ve başarı dilekleriyle başlayan bilgilendirme metninde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2024-2029 döneminde denetim süreçlerini içeren merkezi bir sistemin hayata geçirileceğini belirttiği sözler hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

“CHP olarak yöneteceğimiz belediyelerde; objektif ve bilimsel ölçme değerlendirme kriterleriyle performans değerlendirmesi, başarı karnesi çıkarma ve belediye faaliyetlerimizi belli bir standardın üzerinde tutmanın güvencesi olarak denetim süreçlerini içeren merkezi bir sistem hayata geçirilecektir.”

Bakmadan Geçme