• Haberler
  • Memur
  • Belediye başkan adaylarının söz vermedikleri kritik konular

Belediye başkan adaylarının söz vermedikleri kritik konular

Her konuda vaatte bulunan belediye başkan adaylarından personel atamaları ve özlük haklarına yönelik objektif ve şeffaf uygulama yapacaklarına dair hiçbir açıklama duyulmadı. 

Ne yazık ki TV kanallarına çıkan adaylara bu konularda hiçbir soru da sorulmuyor. Ancak mevcut uygulama hiç te içaçıcı değil. Nepotizm konusunda herhalde belediyeler ilk sırayı almaktadır. Elbette başkanların baskı altında olduğunu gözardı etmiyoruz. Ancak şeffaflıkla birçok sorunun üstesinden gelebileceklerini düşünüyoruz.

Belediye personeli ve adaylar adına Belediye başkan adaylarına sekiz başlıkta aşağıdaki soruları soruyoruz:

1- Belediyelerde çalışan memur sayısının % 15’ine kadarına ikramiye ödenebilmektedir. Belediye Başkanı seçilenler ikramiye ödemesinde objektif ve şeffaf bir yöntem uygulayacak mı?

2- İşçi ve memur atamalarında kayırmacılığa son verecek şeffaf bir sistem kurulacak mı? En azından sınavlarda sendikalardan temsilci bulundurulacak mı kamera kaydı kullanılacak mı?

3- Makam araçlarının sayısı ve modelleri ile kimlerin kullandığı açıklanacak mı?

4- Özel kalem müdürlükleri sınavsız yapılan atamalara basamak olmaya devam edecek mi ve yapılan atamalar seçmenlere açıklanacak mı?

5- Temsil ve tanıtım harcamaları ile nerelere harcandığı şeffaf bir şekilde açıklanacak mı?

6- Personel alımında sadece KPSS puanının esas alacağı bir yöntem mi kullanılacak yoksa partilerin il ve ilçe teşkilatlarının listesi mi esas alınacak?

7- Belediye iştiraklerine KPSS puanı esas alınarak personel alımı yapılacak mı yoksa sınavsız alımlar devam edecek mi? Sınavsız olarak güzellik kraliçesi kariyer uzmanı olarak atanacak mı?

8- Görevde yükselmelerde liyakat esas alınacak mı şeffaflık sağlanacak mı?

Bakmadan Geçme