Adliyeler önünde eylem: Mülakat emek hırsızlığıdır

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Ankara Adliyesi önünde büyük bir eylem düzenledi.

  • 159

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), Ankara Adliyesi önünde büyük bir eylem düzenledi. Eyleme, sendikanın Ankara 1 ve 2 No'lu Şubelerinin çağrısıyla çok sayıda yargı çalışanı ile birlikte Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Berdicioğlu ve BES Genel Başkanı Özer Avanaş katıldı.

Protesto, işe alım süreçlerinde mülakat uygulamasının "emek hırsızlığı" olarak nitelendirilmesi ve bu uygulamanın sonlandırılması talebiyle gerçekleşti.

Katılımcılar, "Mülakatın Adaleti Olmaz" sloganları ile Adalet Bakanlığı ve TBMM'ye seslendiler. Eylemde, mülakat uygulamalarının şeffaflık ve adaletten uzak olduğu vurgulanarak, objektif kriterlere dayalı adil bir işe alım sürecinin benimsenmesi gerektiği belirtildi.

BES, eylemle ilgili detayları sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak destekçilere çağrıda bulundu. Etkinlik, yerel ve ulusal medya tarafından da takip edildi.

Yorumlar 1
Meliha Mamat 21 Nisan 2024 08:01

Ses çıkmaya başladı..İyice yükselsin..Bir sürü emek veren insanın sözlü mülakatta hakkı yenmiştir.Bunlardan biri de benim oğlumdur.

Bakmadan Geçme