• Haberler
  • Memur
  • Teknik müdürlük ve mühendislik sınavı dahil memurlardan İçişleri Bakanlığı'na YİKOB konusunda 8 talep

Teknik müdürlük ve mühendislik sınavı dahil memurlardan İçişleri Bakanlığı'na YİKOB konusunda 8 talep

Büro Emekçileri Sendikası (BES) yöneticileri, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe ile gerçekleştirdikleri toplantıda Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB) ile ilgili 8 taleplerini dile getirdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) yöneticileri, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe ile gerçekleştirdikleri toplantıda Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOB) ile ilgili 8 taleplerini dile getirdi.

Bu konudaki talepler şöyle:

1. Teknik Müdürlük ve Mühendislik Sınavı: Yatırım İzleme ve Doğal Kaynakları biriminin sorumluluk kapsamına göre teknik müdürlük olması ve mühendislerin de müdürlük sınavına girebilmesi.

  
2. Proje Tazminatı: Erzurum ve Denizli'ye verilen büyük proje tazminatının tüm illerde uygulanması.
  
3. Koruyucu Giyim Yardımı: Arazi çalışmasına çıkan teknik personellere (inşaat, makine, elektrik, harita, maden gibi) Koruyucu Giyim Yardımı yapılması.
  
4. Tazminat Artışı: Doğal Kaynaklar biriminde arazi çalışmasına çıkan personele verilen tazminatın iki katına çıkarılması.
  
5. Organize Sanayi Üyeliği: Organize sanayi üyeliğinde adaletin sağlanması.
  
6. Mobbing Önleme: YİKOB'larda mobbingin önlenmesi için gerekli çalışmaların yapılması.
  
7. Sosyal Denge Tazminatı: Büyükşehirlerde Özel İdareler yerine kurulan YİKOB'lara da Özel İdarelere verilen Sosyal Denge Tazminatının verilmesi.
  
8. Yol Ücreti: YİKOB'larda bazı birimlerde verilmeyen yol ücretinin tüm personeli kapsayacak şekilde verilmesi.

Bu taleplerin İçişleri Bakanlığı tarafından nasıl değerlendirileceği ve hangi süreçlerin başlatılacağı konusunda ilerleyen günlerde açıklamalar yapılması bekleniyor.

Bakmadan Geçme