Tanju Özcan'dan Bolu'ya gelen bazı yabancı öğrencilerin biletlerine astronomik zam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir basın toplantısında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrencilerin sayısının artışına dikkati çekti.

  • 177

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son yıllarda özellikle Afrika ülkelerinden Bolu'ya gelen yabancı üniversite öğrencilerinin sayısındaki artışa dikkat çekti. Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesine yapılan yabancı öğrenci kabullerinin ve bu süreçte Karabük Üniversitesi'nin eski rektörü ve onun akıl hocası, şu anda Bolu’da bulunan İbrahim Kürtül'ün etkisinin kentte ciddi sosyal ve ekonomik sorunlara yol açtığını belirtti. Başkan Özcan, bu durumun Bolu’nun uluslararası alanda olumsuz bir şekilde anılmasına neden olduğunu ifade etti.

Özcan, Bolu'da son üç yıl içinde yabancı öğrenci sayısının 15 kat artarak, şehirde 102 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu söyledi. Yabancı öğrenci kabullerindeki bu hızlı artış, kayıt işlemlerini yürüten ajanslar aracılığıyla yapılmakta ve bu ajansların öğrencilerden yüksek ücretler talep ettiğini, bu durumun üniversitenin mali yapısına zarar verdiğini dile getirdi.

Tanju Özcan ayrıca Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve İbrahim Kürtül'ün bu süreci organize ettiğini iddia ederek, her iki ismin de görevden alınması gerektiğini vurguladı. Tanju Özcan, yabancı öğrencilere otobüs biletlerine yapılacak astronomik zamları ve belediyenin diğer potansiyel önlemleri tartıştıklarını sözlerine ekledi. Özcan, öğrencilerin kimlikleri ve suçlara karışıp karışmadıkları konusundaki belirsizliklere dikkat çekti.

Özcan, daha önce de yabancılara yönelik sert ekonomik önlemler alınacağını duyurmuştu. Bolu'da yaşayan mültecilere uygulanan su faturası ve katı atık vergisi ücretlerinde büyük zamlar yapılacağını açıklamış, ancak bu kararlar daha sonra yargı tarafından iptal edilmişti. 

Bakmadan Geçme