• Haberler
  • Memur
  • Mühendislikten şube müdürlüğüne atanırsam ilave bir derecem geri alınır mı?

Mühendislikten şube müdürlüğüne atanırsam ilave bir derecem geri alınır mı?

Kanunları gereğince bazı unvanları ihraz eden memurların hangi hizmet sınıfında olurlarsa olsunlar ilave bir dereceden yararlanmaları gerekiyor. Bu unvanlardan birisi de mühendisler.

Bir kamu kurumunda mühendis olarak görev yapan bir memurun, görevde yükselme sınavını kazanarak şube müdürü olarak atanması durumunda, 657 sayılı Kanunun ilgili maddeleri çerçevesinde aldığı ilave derecenin geri alınıp alınmayacağı merak konusu. MEMUR5.COM editörü, konuya ilişkin soruyu yanıtlıyor.

- Bir kamu kurumunda mühendis olarak görev yapıyorum. Görevde yükselme sınavını kazanarak 657 sayılı Kanunun 68/B maddesi gereğince Şube müdürü olarak atanmam halinde memuriyete girişte aldığım ilave bir derece geri alınır mı?

- 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinde; Dört yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerden yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatını almış olanlar ile bunlardan öğretmenlik hizmetinde çalışanlar, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ile uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu mezunları, Teknik Eğitim Fakültesi (Yüksek Teknik Öğretmen Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) mezunları, öğrenimlerine göre tespit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece eklenmek suretiyle bulunacak derece ve kademelerden hizmete alınacakları hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm gereğince maddede yer alan unvanları 3795 sayılı Kanun gereğince ihraz edenler hangi hizmet sınıfında görev alırlarsa alsınlar bunlara ilave bir derece verilmektedir.

Diğer bir ifadeyle bitirdiği okul itibarıyla mühendis unvanını ihraz eden bir memurun öğretmen, memur, şef veya şube müdürü olarak görev yapsa da ilave bir dereceden faydalanması gerekmektedir.

 

Bakmadan Geçme