Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 10 sözleşmeli personel alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere 10 sözleşmeli personel alacak. Başvurular, 2022 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması dikkate alınarak yapılacak.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, başvuracak adayların belirli şartları sağlaması gerekiyor. Bu şartlar arasında 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen kriterlerin yanı sıra 2022 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak, ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak ve kamu kurumlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak bulunuyor.

Başvuruda bulunacak adaylar arasında özel güvenlik görevlisi pozisyonu için özel şartlar da belirlendi. Bu şartlar arasında silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olma, boyunun 170 cm'den kısa olmaması ve kilosunun boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 fazla, 13 az olmaması gerekliliği yer alıyor.

Başvurular, 13 Mayıs 2024 ile 19 Mayıs 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya "Kariyer Kapısı" internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruların süresi içerisinde ve belirlenen niteliklere uygun olması gerekiyor. Süresi içerisinde yapılmayan ve nitelikleri uygun olmayan başvurular işleme alınmayacak.

Başvuruların değerlendirilmesi, KPSS puanları esas alınarak yapılacak ve en yüksek puandan başlamak üzere sıralama yapılacak. İlan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve 10 katı kadar yedek aday belirlenecek. Başvuruların sonuçları, Genel Müdürlük internet sitesi ve Kariyer Kapısı üzerinden duyurulacak. Başvurular ile ilgili her türlü bilgi, belirtilen telefon numaralarından temin edilebilecek.

Bakmadan Geçme