Filistin meselesi yeni müfredata girdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kamuoyunun görüşüne açtığı 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' adlı yeni müfredatta önemli değişikliklere gidiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kamuoyunun görüşüne açtığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredatta önemli değişikliklere gidiyor.

Yeni Şafak gazetesinden Merve Safa Akıntürk'ün haberine göre, güncellenmiş müfredatta, öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine olanak sağlayacak beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikler ve yeni yaklaşımlar bulunuyor. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde yapılan güncellemeler ise dikkat çekiyor.

Okul dışı öğrenme ortamı


Yeni müfredat, öğrencilerin teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitime de vurgu yapıyor. Sınıf içi öğrenme ortamlarının yanı sıra tarihi mekanlar, müzeler, kültür merkezleri gibi okul dışı öğrenme ortamlarından da yararlanılması öneriliyor.

Güncel konular


Özellikle T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde yapılan güncellemeler dikkat çekiyor. Daha önce "Siyonizm Sorunu" olarak ele alınan konu, "Siyonist Hareketler, Filistin Meselesi ve sömürgeciliğin şekil değiştirmesi" şeklinde genişletildi. Ayrıca, "Pontus Meselesi, Ermeni Sorunu" başlıkları da "Asılsız Pontus İddiaları, Asılsız Ermeni İddiaları” olarak değiştirildi.

Öğretmenlere yönelik öneriler


Taslakta yer alan öneriler arasında, öğrencilerin BM'ye sunmak üzere "Kıbrıs'taki Türklerin uğradığı haksızlıklar" ile ilgili rapor hazırlamaları isteniyor. Ayrıca, öğrencilerden ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatlar hakkında araştırma yapmaları ve PKK/PYD, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri üzerinden millî güvenliği tehdit eden unsurların incelenmesi isteniyor.

Yumuşak güçler okulda öğrenilecek


Öğrencilerin girişimci ve insani dış politika anlayışı çerçevesinde Türkiye'nin faaliyetlerini analiz etmeleri öneriliyor. Bu çerçevede, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi kurumların çalışmaları üzerinden Türkiye'nin kültürel diplomasi çabaları örnek olarak sunulacak.

Bu güncellemeler, öğrencilerin daha geniş bir perspektiften düşünmelerine ve günümüzün karmaşık sorunlarını anlamalarına katkı sağlayabilir.

Bakmadan Geçme