Bakanlar Kurulu ile MYK'de değişim olacak mı?

  • 256

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılıyor. Toplantı devam ederken basın açıklaması yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değişimle ilgili verdiği mesajların sorulması üzerine Çelik, "Herhangi bir takvim konuşmadık. Tabii ki sadece şu noktada değişim olacak, bu noktada değişim olacak gibisinden bir şey değil.

Hem yaptığımız çalışmalarda şu aşamada aslında bir bakıma seçimin sayısal sonuçlarını, çeşitli illerdeki durumunu değerlendiriyoruz. Fakat siyasal sonuçlarını değerlendirme aşamasına da geldik. Yeterince data, yeterince çalışma yapıldı yetkili kurullarımızda.

Bunlarla ilgili olarak hangi siyasetimizi, hangi tavrımızı, hangi siyasi söylemimizi ve hangi siyasi pratiğimizi vatandaşımız beğendiyse onu daha da güçlendireceğiz.

Beğenilmeyen bir durum varsa onun değişimi için de çalışmaları sürdüreceğiz. Ama hepiniz 'MYK, Bakanlar Kurulu ya da başka mekanizmalarda değişiklik olacak mı?' diye soruyorsunuz. Bu Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Kendisi bunu uygun görüyorsa, uygun gördüğü bir vakitte bu tasarrufu gerçekleştirecektir" diye konuştu.

Bakmadan Geçme