• Haberler
  • Memur
  • O belediyeden iki kritik karar: Suya yüzde 25 indirim ve Türkçe tabela

O belediyeden iki kritik karar: Suya yüzde 25 indirim ve Türkçe tabela

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in önergesiyle suya yüzde 25 indirim ve tabelalarda Türkçe dil kullanımı kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP'li Başkan Mustafa Bozbey yönetiminde ilk toplantısını gerçekleştirdi. 13 Nisan 2024 tarihindeki toplantıya 106 meclis üyesinden 105'i katılırken, Başkan Bozbey'in önergesiyle suya yüzde 25 indirim ve tabelalarda Türkçe dil kullanımı kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Bozbey, meclis açılışında yaptığı konuşmada, "tek amacımız kentimize ve ülkemize hizmet etmek" dedi.

Bursa'daki 17 ilçenin Belediye Başkanı'na çağrıda bulunarak "el ele vererek Bursa’ya yakışır bir dönemi hep birlikte yaşamaya davet ediyorum" ifadelerini kullanan Bozbey, yeni dönemde yapılacak çalışmaların kenti güzel günlere taşıyacağına inandığını belirtti. Bozbey, mecliste yer alan bütün partilerin uyum içinde çalışacağına inandığını ve halkın tercihine saygı duyacaklarını vurguladı.

Bursa'ya adil ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini ifade eden Bozbey, katılımcı, adil, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla Bursa'yı birlikte yöneteceklerini söyledi. Bozbey, "Bursamızın her noktasına aynı hizmeti götürmek önceliğimiz, şeffaflık temel ilkemiz olacak. Ortak akılla ortak çözümler üreterek süreci hep birlikte yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

Meclis toplantısında, birinci başkanvekilliğine Oktay Yılmaz, ikinci başkanvekilliğine ise Alper Taban seçilirken, divan katipleri Armağan Elçin ve Ahmet Alper Aydın oldu. Ayrıca, encümen üyeliklerine Bülent Kandemir, Ali Sait Adiloğlu, Armağan Elçin, Ali Zeybek ve İsmail Şenol seçildi.

Toplantıda ayrıca 12 farklı ihtisas komisyonu için üyeler belirlendi. Plan Bütçe Komisyonu'na İbrahim Türkan, Ali Çil, Sinan Kahraman, İsmail Şenol, Yalçın Işıkyıldız, Mustafa Orkun Gazioğlu ve Hakkı Rıza Göksu seçilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na Recep Çohan, Metin Tunçel, Görkem Kaya, Şahin Biba, Samet Uslu, Ecehan Mertoğlu Tan ve Mehmet Öksüz seçildi.

Çevre ve Sağlık Komisyonu'na Numan Çakır, Osman Yıldız, Adem Yılman, Zafer Milli, Gökhan Metin ve Haşim Yoldaş seçilirken, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'na Ataerk Şanlı, Yunus Kaya, Emel Duman, Fuat Alparslan, Ömer Faruk Temiztürk, Yusuf Konat ve Yücel Erim seçildi.

Ulaşım Komisyonu'na Hakan Arslanoğlu, Osman Şahin, Tahammül İlhan, Alparslan Karaaslan, Şükrü Aksu, Mustafa Orkun Gazioğlu ve Mehmet Aydın Saldız seçilirken, Hukuk Komisyonu'na Yücel Akbulut, Nilsu Sertaslan, Hakkı Rıza Göksu, Armağan Elçin, Haldun Filizli, Ahmet Alperen Aydın ve Murat Tunç Bircan seçildi.

Sosyal İşler ve Turizm Komisyonu'na Vahap Aka, Murat Dönmez, Yalçın Işıkyıldız, Kevser Öztürk, Mahmut Tamer Hersek, Arif Kamil Özen ve İbrahim Özmen seçilirken, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na Halide Serpi Şahin, Zehra Arslan, Fatma Zehra Höcük Sürücü, Berna Işıkdoğan, Kıvanç Horoz, Gökçe Güney ve Murat Tunç Bircan seçildi.

Engelliler Komisyonu'na Hande Apaydın, Sinan Nergiz, Zeynel Üngör, Zehra Aslan, Mehmet Akif Kılıç, Ramazan Ay ve Hasan İnce seçilirken, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu'na Onur Uslu, Mehmet Aydın Saldız, Mustafa Arslan, Selahattin Külcü, Coşkun Korkmaz, Selim Yavuz ve Nafiz Kaya seçildi.

Doğal Afet ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu'na Hamit Şenocak, Fatma Zehra Höcük Sürücü, Abdullah Çelebi, Fatih Vardar, Mustafa Orkun Gazioğlu, Recep Çohan ve Mehmet Öksüz seçilirken, Hava Kirliliği Önleme Komisyonu'na Osman Şahin, Faruk Türe, Mahmut Tamer Hersek, Zafer Milli, Sedat Ökten, Ali Haydar Efe ve İbrahim Özmen seçildi.

Toplantıda alınan önemli kararlardan biri de suya yüzde 25 indirim uygulanması ve tabelalarda Türkçe dil kullanımı kararı oldu. Bu kararla birlikte Bursalılar, 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren suya yüzde 25 daha uygun fiyata sahip olacaklar ve reklam

Bakmadan Geçme