• Haberler
  • Memur
  • Cemevlerinin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden

Cemevlerinin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte, Türkiye'deki cemevlerinin aydınlatma giderleri artık Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik" yayımlandı. Buna göre, Türkiye'deki cemevlerinin aydınlatma giderleri artık Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yönetmelikte, bu kararın nasıl uygulanacağına dair detaylar belirlendi.

Yönetmeliğe göre, cemevleri, aydınlatma giderlerinin ödenmesi için ilgili il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunacak. Bu talebi takiben, cemevinin aydınlatma amaçlı enerji tüketimi ile diğer amaçlara yönelik enerji tüketiminin ayrılması için sayaç tefriki yapılacak ve teknik personel tarafından kontrol edilecek.

Belirlenen koşulları sağlayan cemevlerinin aydınlatma giderleri fatura ibrazına bağlı olarak ödenecek ve her yıl yerinde kontrol edilecek. Ancak yönetmelikte ödeme yapılmayacak haller de belirlendi. Ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak ve uyulmaması halinde ödenmesi gereken cezalar abone tarafından ödenecek.

 

Bakmadan Geçme