AK Parti'de ıstakoz depremi: Herkes kendine gelsin ya da bu partiden defolup gitsin

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşması, partide, tabanda ve kamuoyunda tartışma konusu oldu. 2021'de 5 bin liralık atkısı ile gündem olan MKYK Üyesi Mücahit Birinci de bu paylaşıma sert tepki gösterdi.

  • 169

Gazeteci kökenli AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşması, partide, tabanda ve kamuoyunda tartışma konusu oldu. 2021'de 5 bin liralık atkısı ile gündem olan MKYK Üyesi Mücahit Birinci de bu paylaşıma sert tepki gösterdi.

Birinci, Bursalı'nın paylaşımına sosyal medya hesabından şu sözlerle tepki gösterdi: "Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco'da ıstakoz yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! Burası Recep Tayyip Erdoğan'ın partisidir kardeşim! Ölene kadar Reisimize sahip çıkacağız. Siz, bizim tane tane topladıklarımızı, kamyonu devirerek dökmeye çalışsanız da biz, sizlerden ve sizin gibilerden partimizin izzetini koruyacağız. Aslında tek cümle yeter; 'Partimizden defolup gidin kardeşim' konu bu kadar basit."

AK Parti'de istakoz depremi: Herkes kendine gelsin ya da bu partiden defolup gitsin

Bu sert tepki, partideki iç çatışmaları daha da alevlendirirken AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de Bursalı'nın paylaşımına tepki gösterdi. Özel, "Hem halktan sokaktan kopuk hem de yediğini gezdiğini paylaşacak kadar görgüsüz…" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Bursalı'nın bu paylaşımı, parti içindeki görüş ayrılıklarını ve parti disiplinini sorgulayan birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Özellikle partinin ekonomik ve sosyal politikalarıyla ilgili eleştirilerin yoğunlaştığı bir dönemde, bu tür bir lüks tüketimi paylaşımının parti içinde nasıl bir yankı bulacağı merak konusu oldu.

2021'de de bugün Bursalı'ya tepki gösteren Mücahit Birinci'nin 5 bin lira değerindeki atkısı sosyal medyada gündem olmuştu. Kendisini sosyal medyadan savunan Birinci, "Siyasetçiyi atkı üzerinden vurmak... Çok naif..." demişti.

AK Parti'de istakoz depremi: Herkes kendine gelsin ya da bu partiden defolup gitsin

Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hay atkı kadar kafanıza taş düşsün. Başka işiniz mi yok yahu, Tiktok videoları, İnstagram paylaşımları... Fondaş bir kısım sözde gazeteci de bunlara uymuş. Neredeyse atkı sempozyumu düzenleyecekler. Yahu bırakın magazini, bir iki kitap okuyun, tarih okuyun, kendinize fayda..."

"Siyasetçiyi atkı üzerinden vurmak... Çok naif..."

"Aslında sıkıntı şu... Biz kimiz de o atkıyı takabiliyoruz dimi... Mütedeyyinler, maneviyata sahip insanlar kim ki... Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır. Bu azgın azınlığa göre biz, 'Bizimkiler' dizisindeki kapıcılarız."

Nevşin Mengü'nün paylaşımı

Gazeteci ve televizyoncu Nevşin Mengü de tartışmaları şöyle değerlendirdi.
"AKP'ye yakın ne kadar yazar yorumcu varsa Monaco'da ıstakoz yiyen Şebnem Bursalı'ya verip veriştiriyor. Bursalı'ya ceza kesilirse AKP temize çıkar yorumları havalarda uçuşuyor. Muhtemelen hem kadın olduğu hem de İslamcı kökenli olmadığı için. Şebnem Bursalı'ya vuran vurana da "gerçek Çukurambar sosyetesi"ne dil uzatmak yemiyor! anlaşılan."

Şebnem Bursalı kimdir?

Şebnem Bursalı, 1972 yılında Aydın'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olmuş ve işletme yüksek lisansı yapmıştır. Gazeteciliğe 1993 yılında TRT'de "Ateş Hattı Haber" programında başlamıştır. Ardından sırasıyla Yeni Asır gazetesinde köşe yazarlığı ve Ankara Temsilciliği, Takvim gazetesinde köşe yazarlığı ve Ankara Temsilciliği yapmıştır. 2008 yılında Yeni Asır gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olarak İzmir'e gitmiş ve dokuz yıl boyunca Türkiye'nin tek kadın Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmıştır. 2017 yılından bu yana ATV Ankara Temsilciliğini yürütmekte ve SABAH gazetesinde haftada üç gün köşe yazıları kaleme almaktadır. Ayrıca Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Genel Başkanı olan Bursalı, aynı zamanda Basın Kartları Komisyonu Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. 14 Mayıs 2023'te AK Parti İzmir Milletvekili seçilerek TBMM'ye girmiştir.

Bakmadan Geçme