Mühendislerin de içinde bulunduğu karşılaştırmalı maaş tablosu

Kamu personel rejiminin deneyimli ismi Ahmet Ünlü'nün sosyal medya hesabı X'ten paylaştığı yazılara çok sayıda yorum geliyor. Yorumların içerisinde yer alan karşılaştırmalı maaş tablosu ise mühendislerin zaman içerisindeki maaşında yaşanan düşüş de dikkati çekiyor.

  • 4022

Her fırsatta kamu mühendislerinin sorunlarını gündemde tutmaya çalışan kamu personel sisteminin duayen ismi Ahmet Ünlü, okuyucularından büyük takdir görüyor. Yazılarına yapılan yorumlar Ünlü'nün okuyucularının sesi olduğunun bariz bir göstergesi olarak görülüyor.

İnanmadığı konuları gündemine taşımayan Ünlü'nün sosyal medya hesabı X'ten paylaştığı yazılara çok sayıda yorum geliyor. Yorumların içerisinde yer alan karşılaştırmalı maaş tablosu ise mühendislerin zaman içerisindeki maaşında yaşanan düşüş de dikkati çekiyor.

Zaman içerisinde memur maaşlarında meydana gelen göreceli düşüş ister istemez kamu personeli arasındaki çalışma barışını bozuyor.

Özellikle amir durumunda olanların emrinde çalıştığı personelden daha düşük maaş almaları, "çalışma barışının bozulmasının zirve noktası" olarak değerlendiriliyor. Mühendislerin bu yöndeki paylaşımları da dikkatlerden kaçmıyor.

Paylaşılan tabloya göre, 2016'ya kadar hakim, savcı ve uzman doktorlarla eşit gelir seviyesinde olan kamu mühendisleri, 2023 Haziran itibariyle üçte biri seviyesine geriledi. Bu durum, kamu mühendislerinin hak ettikleri gelirden yoksun olduklarını iaret ediyor.

MEMUR5.COM da Ünlü'nün sosyal medya hesabına gelen yorumlar arasında yer alan karşılaştırmalı maaş tablosunu okuyucularımızın dikkatlerine sunuyor.

Asgari ücret - kamu mühendisi mukayesesi
2016'da kamu mühendisi maaşı ile asgari ücret arasındaki oran 3,03 iken 2023 Haziran'ında bu oran 1,58'e düştü. Bu durum, asgari ücretin hızla kamu mühendisi maaşına yaklaştığını gösteriyor.

Kamu işçisi - kamu mühendisi mukayesesi
2016'da kamu işçisinin geliri, kamu mühendisinin gelirine oranla 0,98 iken, Haziran 2023'te bu oran 2,11'e yükseldi. Kamu mühendisleri, emir altında çalışan işçilerin yarısı kadar ücret alıyor.

Hakim, savcı - kamu mühendisi mukayesesi
2016'da hakim ve savcı geliri, kamu mühendisi gelirine oranla 1,21 idi. Ancak 2023 Haziran'ında bu oran 2,72'ye çıktı.

Doktor - kamu mühendisi mukayesesi 
2016'da kamuda görev yapan bir uzman doktorun geliri, kamu mühendisi gelirine oranla 1,14'tü. Ancak 2023 Haziran'ında bu oran 3,54'e yükseldi.

 

Mühendislerin de içinde bulunduğu karşılaştırmalı maaş tablosu
Yorumlar 1
Cengiz 28 Mart 2024 22:26

İnşallah şu tablolarda adalet birgün yerini bulur

Bakmadan Geçme