İsmailağa cemaatinin yeni lideri belli oldu

  • 161

İsmailağa Cemaati’nin manevi lideri 94 yaşındaki Hasan Kılıç'ın cenaze namazı, Fatih Camii’nde kılındı.

Cenazesi, Sakızağacı Şehitliği’nde toprağa verilecek. Hasan Efendi, İsmailağa Cemaati’nin 2022 yılında vefat eden manevi önderi Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin daveti ile 1954’te Fatih’in Atikali semtindeki Kumrulu Mescid’de göreve başlamıştı.

İsmailağa Camii imamı Salih Topçu, İsmailağa Cemaati'nin manevi lideri olarak Fikri Doğan'ın tayin edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cenaze namazına katıldı.

Cenaze töreninden detaylar

 Erdoğan, dün hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı. Kılıç, 93 yaşında iken böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni, ikindi namazının ardından gerçekleştirildi.

Cenaze namazını, İsmailağa Camisi'nin emekli imamlarından Ahmet Fikri Doğan kıldırdı. Tezkiye konuşmasını ise İsmailağa Camisi İmamı Salih Topçu yaptı. Topçu, cemaatin yeni liderinin Doğan olduğunu şöyle açıkladı:

"Hasan Efendi Hazretimiz dün itibarıyla Hakk'ın rahmetine kavuşuyor. Ancak önceden Hasan Efendi Hazretimizin tensibiyle teklifiyle camiamızın başında cenaze namazını kıldıran, Efendi Hazretimizin arkasından onun yaş haddinden emekli oluşunun peşinde, Efendi Hazretimiz tarafından İsmailağa Cami-i Şerifi'nde imam olarak görev yapan kıymetli Fikri Doğan Hocamız, Hasan Efendi Hazretimizin yerine halifesi olarak taayyün edilmiştir. Bunu bütün camiamıza, sizlere arz ederim."

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Hasan Kılıç'ın ailesi ve yakınları da katıldı. Cenaze namazı ve tezkiye konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze tabutuna omuz vererek son görevini yerine getirdi.

Hasan Kılıç'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı'daki Sakızağacı Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Demir, Adil Karaismailoğlu ve Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Davut Gül, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da katıldı.

 

Bakmadan Geçme