• Haberler
  • İşçi
  • 10 işçiden 6'sı açlık sınırının altında yaşıyor

10 işçiden 6'sı açlık sınırının altında yaşıyor

CHP Ankara Milletvekili Aylin Yaman, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda işçi ücretleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yaman, DİSK verilerine dayanarak yaptığı açıklamaya göre, ülkedeki işçilerin çoğunluğunun asgari ücretle çalıştığı ve hatta asgari ücretin altında kazanç elde edenlerin olduğunu belirtti.

Aylin Yaman, son yirmi yılda iktidarın emek sömürüsünü artırdığını ve asgari ücretin insanların geçimini sağlamaktan uzak olduğunu vurguladı.

Yaman, "İktidarın son yirmi yıldır başta sağlık camiası olmak üzere her alanda yaptığı düzenlemeler emek sömürüsünü yaygınlaştırmış ve derinleştirmiştir. Asgari ücretle çalışma -ki DİSK verilerine göre işçi olarak çalışanların yüzde 50’sinden fazladır- ülkenin âdeta asgari değil, ortalama ücreti hâline getirilmiştir. Daha vahimi bu ülkede asgari ücretin de altında çalışan işçiler mevcuttur. Kısacası, 10 işçiden 6’sı açlık sınırının altında yaşamaktadır." şeklinde konuştu.

Yaman, iktidarın emeğe değer biçmediğini ve emeğin görmezden gelindiğini ifade etti. Sağlık çalışanlarından öğretmenlere kadar birçok alanda emeğin değerinin göz ardı edildiğini belirtti. Ayrıca, her yıl birçok işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğine dikkat çekti ve çocuk işçiliği konusunda da endişelerini dile getirdi.

 

 

Bakmadan Geçme