FETÖ'nün orduya sızdırdığı kurmay albaydan itiraflar

FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Kurmay Pilot Albay Hasan K. ile Albay eşi Güler K. deşifre oldu.

  • 248

Halit Turan'ın Sabah Gazetesi'ndeki haberine göre, FETÖ üyelerinin TSK'dan temizlenmesi için yürütülen soruşturmalar devam ediyor. Ankesör soruşturmaları kapsamında örgüt üyeleri tarafından ardışık arandığı tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Hava Pilot Kurmay Albay Hasan K. (45) deşifre olduktan sonra açığa alındı. Gözaltına alınan FETÖ üyesi pilot, ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. Hasan K. eşinin de örgüt üyesi olduğunu itiraf etti.

15 TEMMUZ'DAN SONRA KRİTİK BİRİMDE ÇALIŞMIŞ

2016 Aralık ayından sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığına Milli Harekat Plan Subayı olarak atanan, 2023 yılında da ankesör irtibatlarının ortaya çıkmasının ardından emekli edildiği öğrenilen Hasan K. ifadesinde halen emekli olduğunu eşiyle birlikte aylık 90 bin lira maaş aldıklarını kaydetti. Kendisiyle birlikte ankesörden ardışık aranan isimlerinde örgüt bağlantıları hakkında bilgi veren Kurmay Pilot Albay Hasan K. etkin pişmanlık yasası kapsamında adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

"FETULLAH GÜLEN İLE BİRLİKTE YEMEK YEDİM"

Örgüt tarafından kendisine Cengiz kod adının verildiğini belirten Hasan K., 1992 yılında 13 yaşındayken Amasya'da orta okul dönemde Bahadır kod adlı örgüt imamı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile tanıştırıldığını, kendisinin "seni Askeri Liseye sokacağız bunu kimseye söylemeyeceksin ders çalışman için sorular vereceğim" dediğini anlattı. İtirafçı pilot, askeri lise ardından Hava Harp Okulu'nda eğitim görürken kendisiyle örgüt imamlarının ilgilendiğini, İstanbul Altunizade'de bulunan Fetullah Gülen'in de bulunduğu bir binaya götürüldüğünü, çıktıkları katta uçak ve gemi maketlerinin bulunduğunu, yemek masasında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in oturduğunu, kendisini ilk defa orada gördüğünü, yemekten sonra onun imamlığında namaz kıldıklarını, namaz bittikten sonra yanına gelerek omzuna dokunduğunu ve "Demokrasi sorununu çözeceğiz" dediğini anlattı.

"ADİL ÖKSÜZ NİKAHIMIZI KIYACAKTI"

Maaşının yüzde 10'luk kısmını örgüte himmet verdiğini anlatan Hasan K. " 2001 yılında Harp Okulundan mezun olduktan sonra İzmir Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığına Uçuş Eğitimi için atandığında eşim Güler K. ile aramızda yakınlaşma oldu. Uçuş eğitimleri sırasında Güler K. evlilik teklifimi kabul etti. Bu durumu örgüt abim Z.Ç. ile paylaştım. O da bir üst konumdaki Osman kod adlı örgüt yöneticisi ile paylaşmış. Osman kod adlı örgüt üyesi, ben ve eşim Güler K.'yı İzmir Buca' da şu an açık adresini hatırlamadığım bir eve çağırdı. Gittiğimizde evde Adil Öksüz vardı. Eve girdiğimizde Osman kod adlı kişi, Adil Öksüz'ü tanıtırken Hava Kuvvetlerinin önemli bir abisi sizin imam nikahınızı kıyacak dedi. Evin salon kısmına geçtiğimizde Adil Öksüz bana ve eşim Güler'e evleneceğimizden ailelerimiz haberi olup olmadığını sorduğunda biz de henüz yok dedik. O da haberleri olunca nikahı kıyacağını söyledi. Sonra da evden ayrıldı" dedi.

FETULLAH GÜLEN SAAT HEDİYE ETMİŞ

Kendisinin örgüt abisi olan kişinin eşinin de Güler K.'ya örgüt ablalığını yaptığını, tek hücrede örgüt tarafından takip edildiklerini, anlattıklarının örgüt abisi tarafından bilgisayara not edildiğini, her ay maaşlarından himmet verdiklerini anlatan Hasan K., 2008 yılı Ağustos ayında Kurmaylık için eşi ile beraber İstanbul Hava Harp Akademisine gittiğini, buradaki örgüt abisinin bir gün kendisine "sizi Hava Kuvvetleri İmamı olan büyümüzün Adil Öksüz'ün yanına götüreceğim dedi. Kendisini araba ile takip etmemizi istedi. İstanbul Ümraniye' de bir eve gittik. Bu evde Adil Öksüz ve Kemal Batmaz vardı. Beraber oturduk ve yemek yedik. Yemek servisini genç bir erkek yaptı. Genel konulardan konuştuk. Yemekten sonra eşim ile Güler ile evden ayrıldık. Ayrılırken eşim ve bana saat hediye edildi. Bu saatin Amerika'dan Fetullah Gülen adına hediye edildiği söylendi. Saati şu an kimin hediye ettiğini tam olarak hatırlayamıyorum" dedi. 15 Temmuz darbe girişi sırasında NATO görevi için eşiyle birlikte Almanya'da olduklarını burada da örgüt abisiyle bir bankada gece temizlik işleri yapan örgüt abisiyle görüştüklerini anlatan Hasan K'nın darbe girişimi olduktan sonra yurda döndüğünü söyledi.

Bakmadan Geçme