Çanakkale'de su kanalı kazısında göçük: 2 işçi öldü

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, su kanalı açmak için yapılan kazı çalışmasında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan 3 işçiden 2'si yaşamını yitirdi.

  • 47

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, su kanalı açmak için yapılan kazı çalışmasında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan 3 işçiden 2'si öldü. Olay, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında gerçekleşti. İşçiler Refik Bilgiç, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan, toprak altında kaldı.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç, kendi imkanlarıyla kurtuldu ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kurtarılan diğer işçi Tahir Ödemiş ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AFAD, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve UMKE ekiplerinin katılımıyla yürütülen çalışmalar sonucunda ise Sefer Arslan'ın cansız bedeni göçük altından çıkarıldı.

Olay yerine gelen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, bilgi aldılar. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

 "İlimiz Lapseki ilçesi Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışmasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 vatandaşımız vefat etmiş olup, 1 vatandaşımızın hastanede tedavisi devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz." 

Bakmadan Geçme