Atamada aslan payı sınıf öğretmenliğine

  • 181

2024 yılı öğretmen atamaları sürecinde mayıs ayında takvimin netleşmesi bekleniyor. Bu atamalarda, 2023-KPSS puanıyla yapılacak atama için Hazine ve Maliyet Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından belirlenecek kadro sayısı doğrultusunda takvim belirlenecek.

Yeni Şafak gazetesinden Merve Safa Akıntürk'ün haberine göre, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğu öğretmenler olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) duyuracağı öğretmen ataması takvimi ile birlikte branş dağılımı da açıklanacak. Öğretmen atamaları için ön başvuruların başlamasıyla birlikte sözlü sınav merkezi tercihleri de yapılacak. Bu yıl toplam kontenjanın açıklanmasının ardından sözlü sınavlar gerçekleştirilecek ve sonrasında atama tercihleri alınacak. Atama sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğretmenlerin göreve başlayacağı takvim de ilan edilecek. Beklenti, MEB bünyesinde atanacak kamu personelinin çoğunluğunun öğretmenlerden oluşması yönünde. 50'den fazla alanda atama yapılması planlanıyor.

Her atamada olduğu gibi, bu yıl da sınıf öğretmenliği, bilişim teknolojileri, rehberlik, okul öncesi, ilköğretim matematik, beden eğitimi, fen bilimleri, İngilizce, Türkçe, özel eğitim, rehberlik, tarih, Türk dili ve edebiyatı ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliklerine ağırlık verilmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme