YKS 2024 baraj puanı kalktı mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl YKS'de baraj puanı uygulanmayacak. Sınav puanına ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme yapılacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran'da gerçekleştiriliyor ve bu kapsamda "YKS baraj puanı kaldırıldı mı?" sorusu gündeme geldi. Sınavların tamamlanmasının ardından, milyonlarca öğrenci için tercih maratonu başlayacak. Sınava katılan milyonlarca öğrenci, "YKS baraj puanı bu yıl var mı, yok mu?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) açıklaması ve detaylar...

### YKS Baraj Puanı Kalktı mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2022-YKS'den itibaren SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanı hesaplanması için uygulanan TYT puan türünde 150 puan alma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulamasını kaldırmıştı.

2024 YKS'de Baraj Var mı?

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklama doğrultusunda 2024 yılında da sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türlerinde sınav puanı hesaplanmasında uygulanan TYT puan türünde 150 puan almış olma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, TYT puan türü için 150, sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulanmayacak.

Tercih Dönemi ve Yerleştirme

İlgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak. Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanının eklenmesiyle oluşacak yerleştirme puanıyla, puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanı elde edecek.

YKS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Üniversite sınavı olarak da bilinen YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Önceki sınavlara bakıldığında erken açıklama ihtimali de bulunuyor. Bu noktada ÖSYM'den gelecek açıklamalar takip edilecek.

Bakmadan Geçme