• Haberler
  • Memur
  • Yeni müfredat Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla görücüye çıktı

Yeni müfredat Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla görücüye çıktı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' adını taşıyan yeni müfredat çalışmasını kamuoyunun ve eğitime gönül veren herkesin görüşlerine sunduklarını duyurdu.

  • 126

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat çalışmasını kamuoyunun ve eğitime gönül veren herkesin görüşlerine sunduklarını duyurdu. Bakan Tekin, bu çalışmanın sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.

Tekin, akademisyenler, öğretmenler ve diğer paydaşların yoğun çalışmaları ve katkılarıyla şekillenen bu modelin, Türkiye'nin eğitim vizyonunu yansıttığını ifade etti. Müfredatın kamuoyunun görüş ve önerilerine açık olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, https://gorusoneri.meb.gov.tr adresinden bu sürece katkıda bulunabilecek herkesin görüşlerini paylaşabileceğini bildirdi.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, müfredatın yeniden ele alınması gerekliliğini vurgulayarak öğrenme-öğretme süreçlerinde öğrenciye yönelik temel kazanımları içeren bir perspektifle ders kitaplarının hazırlanmasına kaynaklık edecek bir hedefle öğretim programlarını uzman bir ekiple incelediklerini belirtmişt. Yalçın, bu çalışmanın sonucunda, "Öğretim Programlarının Değerler Yönünden İncelenmesi: Tespit ve Öneriler" isimli raporlarını 2023 Kasım ayında Bakanlık yetkililerine ilettiklerini dile getirmişti.

Yalçın, Bakanlığın müfredat değişikliğini kamuoyuyla paylaşarak görüş ve değerlendirmeye açmasının olumlu bir adım olduğunu dile getirdi. Bakan Tekin'e teşekkür eden Yalçın, uzman ekibiyle taslağı inceleyip değerlendirmelerini bakanlık muhataplarıyla paylaşarak sürece katkı sunmayı önemsediklerini aktarmıştı. Yalçın, Bakanlığın müfredat çalışmalarını bilimsel bir anlayışla, milli ve yerli bir hassasiyetle, eğitim sendikaları başta olmak üzere akademinin, eğitimin paydaşlarının görüş ve önerilerini dikkate alarak kapsayıcı, paylaşımcı, ortak akılla şekillendirmesi gerektiğini belirtmişti. Yalçın, Türkiye'nin Yüzyılı vizyonuna uygun bir şekilde değerler eğitimi perspektifinden öğretim programlarının oluşturulması ve ders kitaplarının hazırlanmasının herkesin ortak hassasiyeti ve gayreti olması gerektiğini vurgulamıştı.

Bakmadan Geçme