• Haberler
  • Memur
  • Sosyal Güvenlik Kurumunda kavganın fitili ateşlendi

Sosyal Güvenlik Kurumunda kavganın fitili ateşlendi

Sözcü gazetesinin deneyimli yazarı Erdoğan Süzer Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı'nın araç saltanatını köşesine taşıdı.

Süzer'in köşesine taşıdığı bilgilerin içeriden verildiği anlaşılıyor. Belli ki SGK'da kavganın fitili ateşlenmiş. Çünkü haberde köprüye ödenen ücretlere ve aracın İstanbul'a boş gittiğine kadar ayrıntı yer alıyor. SGK Başkanı'nın aynı zamanda Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olduğu satır arasında verilmesine rağmen Banka merkezinin İstanbulda olduğu belirtilmiyor. Haberde Başkanın evine her hafta gittiği izlenimi oluşturulmaya çalışılıyor. Haberin bir yerinde üç ayrı maaş aldığı belirtilirken başka bir yerinde Kalkınma Bankası’ndan aylık ücret almadığı ifade ediliyor. Anlaşılan algı olgunun önüne geçirilmiş.

Anlaşıldığı kadarıyla kavganın sebebi başka yoksa SGK Başkanlarının geçmişten beri Audi A6 makam aracı kullandıkları hatta Mercedes marka araç kullandıkları biliniyor. 

BU HABER SGK'DAKİ BAŞKANLIK KAVGASININ İŞARETİ

Haber içerisinde yer alan ayrıntılara bakıldığında bilgilerin SGK içerisinden sızdırıldığı anlaşılıyor. Anlaşıldığı kadarıyla SGK'da Başkanlık yarışı başlamış. SGK Başkanlarının ortalama görev süresine bakıldığında bir iki istisna dışında çok kısa olduğu görülecektir.

Süzer'in yazısında şu ifadelere yer verilmiş:

"Emekliye zam için para bulamayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı araç saltanatı sürüyor. Emeklilerin bağlı olduğu SGK Başkanı Raci Kaya’nın 3 ayrı koltuğu, 3 ayrı maaşı ve 3 ayrı makam aracı var. Kaya, İstanbul’da oturduğu ev ile Ankara’daki SGK Genel Müdürlüğü arasında makam aracıyla her hafta mekik dokuyor. Pazartesi günleri Volkswagen Passat marka makam aracı Kaya’yı Ankara’ya getirip, boş olarak İstanbul’a dönüyor.

MEKİK DOKUYOR

Aynı araç cuma günü de boş olarak Ankara’ya geliyor, Kaya’yı alıp İstanbul’daki evine götürüyor. Aracın geliş ve gidişlerinde paralı köprü ve otoyollar kullanılıyor. Kaya, haftanın 4 günü (pazartesiden perşembeye kadar) Ankara’da SGK’nın misafirhanesinde kalıyor. Bu süreçte SGK’ya ait Audi A6 makam aracına biniyor. Ağustos 2023’te SGK Başkanı olan Raci Kaya, Yönetim Kuruluna da başkanlık ediyor. Ayrıca 2020 yılından bu yana Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

ÜÇ ARAÇ DA KİRALIK

3 makam koltuğuna sahip olan ve 3 maaş alan Kaya’nın SGK’dan 110 bin lira, SGK Yönetim Kurulu Başkanı olarak da 47 bin lira aylık ücretler aldığı öğrenildi. Kaya, Kalkınma Bankası’ndan aylık ücret almıyor ancak kâr-zarar durumuna göre yıllık kâr payı (temettü) ödemesinden yararlanıyor. Ayrıca Kaya’ya G-20 toplantılarında da Türkiye’yi temsil görevi verildiği öğrenildi. 3 koltuğu ve 3 maaşı olan Kaya’nın SGK’da biri Audi A6 diğeri Passat marka; Kalkınma Bankası’nda da bir adet yine Passat marka olmak üzere toplam 3 makam aracı bulunuyor. Üçü de kiralık olan makam araçları için devletin kasasından yüklü miktarlarda para ödeniyor."

Bakmadan Geçme