THY'de huzur hakları da uçuşa geçmiş

Türk Hava Yolları (THY) yöneticilerinin astronomik maaşlarına ek olarak aldıkları huzur hakları da gündeme oturdu.

Birgün gazetesinden Mustafa Bıldırcın'ın haberine göre, THY'nin üst düzey yöneticileri, maaşlarının yanında 62 bin TL'lik huzur hakkı da alıyor. Bu konudaki tartışmalar, THY eski başmüfettişi Bilal Yıldız'ın, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin brüt 1 milyon 400 bin TL maaş aldığını açıklamasının ardından başladı.

THY'nin Genel Kurul toplantılarına yönelik tutanaklar, kurumun üst yöneticilerine sağlanan huzur hakkındaki çarpıcı artışı ortaya koydu. 2022 yılında 25 bin TL olarak belirlenen huzur hakkı, son iki yılda üç kez zamlandı ve Temmuz 2023 itibarıyla 62 bin 329 TL'ye yükseldi. Bu, Mart 2022'de belirlenen huzur hakkının yüzde 149 oranında artış gösterdiği anlamına geliyor.

CHP Halkla İlişkiler ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Burhanettin Bulut, THY'deki huzur hakkı ödemelerine tepki gösterdi. Bulut, Türkiye'deki emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, vatandaşların ucuz et ve ekmek kuyruklarında sıra beklerken, iktidara yakın bürokratların yüksek maaşlar almasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bulut'a göre, THY Genel Müdürü'nün aylık brüt maaşı, birçok emeklinin maaşına denk geliyor. Bulut, bu durumun adaletsizliğe ve toplumsal vicdanları zedeleyici bir duruma işaret ediyor ve THY yöneticilerinin maaşlarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın paylaştığı bilgilere göre, AK Parti'li Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın aylık geliri 801 bin 361 TL'ye kadar ulaşıyor. Bu rakamın, asgari ücretin 45 katı ve emekli maaşının 80 katı olduğu belirtiliyor.

THY'nin yöneticilerine ödenen yüksek huzur hakları ve devlet bürokratlarının astronomik maaşları, kamuoyunda büyük tepki çekiyor ve adalet duygusunu zedeliyor. Bu konuda yapılan açıklamalar ve ortaya çıkan rakamlar, ülkedeki ekonomik eşitsizlikleri ve adaletsizlikleri yeniden gündeme getiriyor.

Bakmadan Geçme